Το «Λα Λεσόν» στοχεύει να εναντιωθεί στην εσφαλμένη άποψη, πως οι καρποί της ανθρώπινης εμπειρίας μπορούν να μεταβιβαστούν με την μορφή προκατασκευασμένων, κομψά διατυπωμένων, αντιληπτικών χαπιών.

Έτσι, με την σκληρή κριτική του και την άγρια σάτιρα του, προσπαθεί να καταστρέψει το ορθολογιστικό εσφαλμένο, ότι ο λόγος μπορεί να μεταδώσει την ανθρώπινη εμπειρία από το ένα πρόσωπο στο άλλο.

Στο έργο δημιουργείται, εντελώς ξαφνικά, μια σειρά καταστάσεων που ολοένα και εντείνονται, πυκνώνουν και περιπλέκονται. Αυτό συμβαίνει είτε για να ξεδιαλύνουν και πάλι, είτε για να ολοκληρωθούν οδηγούμενες σε ένα αφόρητο αδιέξοδο.

Μια μαθήτρια επισκέπτεται το σπίτι κάποιου καθηγητή για να τη βοηθήσει στις εξετάσεις της που πλησιάζουν. Τα πράγματα παίρνουν περίεργη τροπή, καθώς η μαθήτρια εμφανίζεται αρχικά ως διάνοια αλλά παρουσιάζοντας ταυτόχρονα, σοβαρά κενά γνώσεων. Ενώ, για παράδειγμα, ξέρει να προσθέτει και να πολλαπλασιάζει αστρονομικά ποσά με φοβερή ταχύτητα, δεν μπορεί ούτε καν να συλλάβει την πράξη της αφαίρεσης.

Ιnfo:
Παρασκευή 28/6 -Σάββατο 29/6-Κυριακή 30/6

δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά