Πενθήμερες εκδηλώσεις ποντιακής παράδοσης και πολιτισμού αρχίζουν στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτή το Σύλλογο Ποντίων "Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης".

Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών καθώς και δραματοποιήσεις παραμυθιών θα "μαγέψουν" έως τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Επιπλέον, εκθέσεις βιβλίων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καλλιτέχνες θα τιμήσουν αυτές τις πέντε μέρες τον ποντιακό πολιτισμό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Κυριακή, 30 Ιουνίου, ποδηλάτες με κεντρικό σύνθημα "Ψηφίζω ποδήλατο" θα βγουν στους δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης ζητώντας πόλεις με λιγότερα Ι.Χ. αλλά και την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην κοινωνία.

"Οραματιζόμαστε μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά τη δημιουργία κέντρου προσφυγικού ελληνισμού και μετανάστευσης όπου κυρίαρχη ομάδα θα είναι οι Πόντιοι οι οποίοι και αποτελούν το 50% του πληθυσμού των δυτικών συνοικιών», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.