Έναν λάτρη των ελληνικών γραμμάτων, τον διακεκριμένο καθηγητή Εντμουντ Κίλι, ο οποίος έχει μεταφράσει στην αγγλική γλώσσα έργα του Καβάφη, του Σεφέρη, του Ρίτσου και του Ελύτη, επέλεξε να τιμήσει ο Ελληνικός Σύλλογος Επιστημόνων της Φιλαδέλφειας, με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυσή του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε για την ξεχωριστή αυτή επέτειο, ο Εντμουντ Κίλι υπέγραψε βιβλία του, μεταξύ αυτών και η δίγλωσση έκδοση "C. P. Cavafy, Collected Poems".

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Συλλόγου, ένα από τα πιο δυναμικά που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφειας, όπως αναφέρει στον "Εθνικό Κήρυκα" η πρόεδρος του οργανισμού, Γεωργία Κλέτσου.

Το 2010 ο Σύλλογος βράβευσε δεκατέσσερις φοιτητές και σπουδαστές, από την περιοχή Μείζονος Φιλαδέλφειας, ενώ το συνολικό ποσό που συνόδευε τα βραβεία ανήλθε στις 34.000 δολάρια.

Φέτος, θα βραβευτούν δεκαπέντε φοιτητές και σπουδαστές, με συνολικό ποσό που θα αγγίξει τις 40.000 δολάρια. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ελληνικής καταγωγής, ή να παρακολουθούν μαθήματα Τμημάτων και Εδρών Ελληνικών Σπουδών.

Ο μη κερδοσκοπικός Ελληνικός Σύλλογος Επιστημόνων της Φιλαδέλφειας ιδρύθηκε στις 27 Μαρτίου το 1936. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, είναι ο πρώτος και ο μοναδικός που έχει ιδρυθεί στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφειας.