Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα συναντώνται μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους, στην παράσταση με τίτλο «Από τον Κ. Π. Καβάφη στον Νίκο Γκάτσο», που παρουσιάζεται - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Έτος Καβάφη το 2013,  και η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ένωσε το ελληνικό τραγούδι με τη συμφωνική μουσική, χορογραφείται για πρώτη φορά από την Hellenic Dance Company.

Με τους ακριβούς στίχους των ποιητών

Η Φωτεινή Δάρρα.

Η Φωτεινή Δάρρα, έχοντας τραγουδήσει διεθνώς την ελληνική ποίηση (Lincoln Center, Unesco UN και ΝΥ), δίπλα σε μορφές όπως οι Rolando Villazon, Angel Parra κ.ά., ξανασυναντά ως κορυφαία σολίστ το θέατρο και τον χορό, ανάμεσα σε 22 χορευτές, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ως καλλιτέχνις αφοσιωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι και τη μελοποιημένη ποίηση, με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες και εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε όλον τον κόσμο, ερμηνεύει την ποίηση του Καβάφη και τον λόγο του Γκάτσου με το ήθος μιας σημαντικής ερμηνεύτριας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης με πορεία ουσιαστική και δημιουργική, συνδέει στο  έργο του τη συμφωνική μουσική, τη μελοποιημένη ποίηση και το τραγούδι, έχοντας κατακτήσει τον σεβασμό και την αγάπη του κοινού.
Μέσα από τους ακριβούς στίχους των ποιητών, επιτελείται μια ξεχωριστή προσέγγιση, που συνδυάζει  τη μουσική, το τραγούδι και τον μοντέρνο χορό  και αποτελεί  μια αληθινή καλλιτεχνική πρόταση.

Σε δύο μέρη
Στο πρώτο μέρος της, μέσα από τη σύμπραξη των τεχνών, με όχημα τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό, η παράσταση λειτουργεί σαν ένα μοναδικό ταξίδι στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Οι χορευτές της Hellenic Dance Company και η Φωτεινή Δάρρα με την ερμηνεία της δημιουργούν ένα άρτιο δραματουργικά εικαστικό δρώμενο, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Έρσης Πήττα.

Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστούν τραγούδια από την πιο πρόσφατη δουλειά των δύο καλλιτεχνών, με τίτλο «Λουλούδι στη φωτιά», σε στίχους  Νίκου Γκάτσου, καθώς και τραγούδια από την κοινή τους πορεία, κάνοντας μια αναδρομή στις πιο σπουδαίες στιγμές τους.

 

Συντελεστές
Ενορχήστρωση – διεύθυνση ορχήστρας: Δημήτρης Παπαδημητρίου. Α΄ μέρος: σολίστ: Φωτεινή Δάρρα, ερμηνεία: Γιώργος Φλωράκης, αφήγηση: Πάνος  Γκιουλής. Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης: καλλιτεχνική διεύθυνση: Παυλίνα Βερέμη, σκηνοθεσία και δραματουργία: Έρση Πήττα, χορογραφίες: Πένυ Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman. Β' μέρος: σολίστ: Φωτεινή Δάρρα, συμμετέχουν:  Γιώργος Φλωράκης, ηχολήπτης: Γιάννης Λαμπρόπουλος, οργάνωση παραγωγής: Four Seasons.