Βραδιές τέχνης και πολιτισμού για όλους φιλοξενεί φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Αμαρουσίου στο Αμαλίειο. Πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με πρωταγωνιστές σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής και του θεάτρου συντροφεύουν τα καλοκαιρινά βράδια.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Τα παιδιά θα 'ρθούνε στις 8» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη Βασιλική Ανδρίτσου.

Ο Ιούλιος ξεκινά με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και συνεχίζεται με τις εμφανίσεις του Παύλου Παυλίδη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Δημήτρη Σταρόβα και Μπάμπη Στόκα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, της Ελένης Βιτάλη, ενώ στο θεατρικό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Ο Μάικ ο φασολάκης», «Ο Επιθεωρητής» και «Ο Αίσωπος κάτι έχει να σας πει» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, από την ομάδα «Κιβωτός».

Τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις «Άντρες έτοιμοι για όλα» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου, με τους Κώστα Κόκλα, Κώστα Ευριπιώτη, Γιάννη Τσιμιτσέλη & Τόνυ Δημητρίου, η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με τους Γιώργο Κιμούλη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Τάσο Νούσια, Μάνο Βακούση, οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, με τον Σάκη Ρουβά, ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Διονύση Σαββόπουλου, με τον ίδιο και τους Μάκη Παπαδημητρίου, Νίκο Κουρή, Χρήστο Λούλη, Αμαλία Μουτούση, ο «Τρελλαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, με τους Γιώργο Νούση & Κατερίνα Γερονικολού, και ο «Αγαμέμνων» σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη & Μηνά Χατζησάββα.

Στο μουσικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν οι Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας, Τζίμης Πανούσης, Γιάννης Αγγελάκας, Μάριος Φραγκούλης κ.ά. ενώ το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 με ένα party συγκροτημάτων και events.

Πρόγραμμα 

ΙΟΥΝΙΟΣ 
Παρασκευή 28 «Τα παιδιά θα 'ρθούνε στις 8» - Θεατρική παράσταση, 9 μ.μ.
Κυριακή 30 Ροκ Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου - Μουσικά Σύνολα, Guest: Γιώργος Καραδήμος, 8:30 μ.μ. (ελεύθερη είσοδος)

ΙΟΥΛΙΟΣ 
Δευτέρα 1 Ε. Αρβανιτάκη – Συναυλία, 9 μ.μ.
Τετάρτη 3 Π. Παυλίδης – Συναυλία, 9 μ.μ.
Δευτέρα 8 Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Στόκας, Δ. Σταρόβας – Συναυλία, 9 μ.μ.
Κυριακή 14 «Μάικ ο Φασολάκης» - Θεατρική παράσταση με τον Α. Αγγέλου
Δευτέρα 15 Α. Ιωαννίδης – Συναυλία, 9 μ.μ.
Δευτέρα 22 «Ο Επιθεωρητής» - Θεατρική παράσταση με τους Κ . Μαρκουλάκη, Γ. Αρμένη, Α. Μουτούση. Σκηνοθεσία Σ. Ευαγγελάτος, 9 μ.μ.
Τετάρτη 24 Ε. Βιτάλη – Συναυλία, 9 μ.μ.
Κυριακή 28 «Ο Αίσωπος έχει κάτι να σας πει…» - Θεατρική παράσταση. Σκηνοθεσία Κ. Ρουγγέρη, 9 μ.μ.
Δευτέρα 29 Θ. Παπακωνσταντίνου – Συναυλία, 9 μ.μ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 
Κυριακή 1 «Μήδεια» - Θεατρική παράσταση με τον Γ. Κιμούλη, Ο. Παπασπηλιόπουλο, Τ. Νούσιας Σκηνοθεσία Σ. Ευαγγελάτος, 9 μ.μ.
Τρίτη 3 «Βάκχες» - Θεατρική παράσταση με το Σ. Ρουβά. Σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδης
Τετάρτη 4 Γ. Αγγελάκας – Συναυλία, 9 μ.μ.
Σάββατο 7 «Πλούτος» του Αριστοφάνη - Θεατρική παράσταση με τους Δ. Σαββόπουλο, Χ. Λούλη, Α. Μουτούση, Ν. Κουρή, Μ. Παπαδημητρίου. Σκηνοθεσία Δ. Σαββόπουλος, 9 μ.μ.
Δευτέρα 9 Τζίμης Πανούσης – Συναυλία, 9 μ.μ.
Τρίτη 10 «Ελένη» - Θεατρική παράσταση με τους Π. Ζούνη, Α. Καφετζόπουλο. Σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδης, 9 μ.μ.
Τετάρτη 11 Κ. Μαραβέγιας – Συναυλία, 9 μ.μ.
Πέμπτη 12 «Άντρες έτοιμοι για όλα» - Θεατρική παράσταση με τους Κ. Κόκλα, Γ. Τσιμιτσέλης Ε. Μουμούρη, Κ. Ευριπιώτη, Τ. Δημητρίου, 9 μ.μ.
Παρασκευή 13 «Τρελαντώνης» - Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Σ. Σπυράτου, 9 μ.μ.
Δευτέρα 16 Μ. Φραγκούλης – Συναυλία, 9 μ.μ.
Πέμπτη 19 «Αγαμέμνονας» - Θεατρική παράσταση με την Κ. Καραμπέτη σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη, 9 μ.μ.
Σάββατο 21 Π. Μουζουράκης – Συναυλία, 9 μ.μ.
Κυριακή 29 Party – end of summer – Συναυλίες, 9 μ.μ.