Η μουσικοθεατρική παράσταση της Violet Louise (Λουίζας Κωστούλα) «Γράμματα στα Κοριτσάκια», μετά την επιτυχημένη πορεία της στο θέατρο «Θησείο», παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 στις θεατρικές εγκαταστάσεις του παλαιού Ελαιουργείου του Δήμου Ελευσίνας. Η παράσταση εντάσσεται στο Φεστιβάλ των Αισχυλείων στο πλαίσιο της «Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας».

Τα «Γράμματα στα Κοριτσάκια» βασίζονται στην αλληλογραφία του Lewis Carroll, συγγραφέα της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», προς τις ανήλικες φίλες του, σε επιστολές προς ενήλικους φίλους του και στα προσωπικά του ημερολόγια. Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες των κοριτσιών, τις οποίες ο ίδιος ο Carroll τραβούσε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του, όντας ένας πρώιμος λάτρης της τέχνης της φωτογραφίας.

Οι στίχοι των τραγουδιών της παράστασης βασίζονται επίσης σε στίχους του ίδιου του συγγραφέα.

***

«Πρώτα η τιμωρία και μετά η ετυμηγορία», γράφει ο Lewis Carroll στην Αλίκη.

«Μα δε γίνεται έτσι», είπε η Αλίκη οργισμένη.

«Πάρτε της το κεφάλι», λέει η βασίλισσα.

***

Τελικά ο Lewis Carroll ήταν ή δεν ήταν παιδόφιλος; Απάντηση δεν υπάρχει, ο μύθος γύρω από την ερωτική του φύση συνεχίζει να περιβάλλεται με ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα. Και ο ίδιος ο συγγραφέας απαντά λακωνικά, στις κακόβουλες κριτικές: «Αν ο καθένας κοιτούσε τη δουλειά του, η γη θα γύριζε πιο γρήγορα».

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη - Υλοποίηση - Κίνηση: Λουίζα Κωστούλα
Μουσική - Sound Design: Λουίζα Κωστούλα

Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη - Pauline Huguet

Ηχοληψία - Βοηθός Sound Design: Άρης Παυλίδης

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος                                                  

Η Violet Louise είναι η Λουίζα Κωστούλα.

Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο Εθνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού και σε αρκετές άλλες θεατρικές σκηνές.

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα της εγχώριας σκηνής (Polaroid, Film) και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών φεστιβάλ και διοργανώσεων.

Το 2011 παρουσίασε το πρώτο σόλο μουσικό project της με τον τίτλο «Cardinals & Lovers» σε συνεργασία στην παραγωγή με τον Δημήτρη Καμαρωτό και το Studio 19.

Την ίδια χρονιά παρουσίασε και την πρώτη της solo performance με τον τίτλο «The Forest» στο Bios, σε δική της σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική και ερμηνεία.

Πρόσφατα συμμετείχε με μια mini performance στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του ΕΚΕΒΙ, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τη σεζόν 2012-2013 παρουσίασε στο Θέατρο Θησείον την performance «Γράμματα στα Κοριτσάκια», βασισμένη στη μυστική αλληλογραφία του Lewis Carroll, συγγραφέα της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων».