Τους ήχους ενός "κρυμμένου" θησαυρού, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από την Πρέβεζα, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι θα βρεθούν στην Κάτω Ρεματιά κοντά στον Λούρο της Πρέβεζας την Κυριακή 7 Ιουλίου σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής κάθε πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.

Ο νερόμυλος, χτισμένος σύμφωνα με επιγραφή που φέρει, το 1.400 αναστυλώθηκε πριν 4 χρόνια χάρη στις προσπάθειες του μοναδικού στην ευρύτερη περιοχή τεχνίτη νερόμυλων του 89χρονου Αθανάσιου Μίνου.

Ο μύλος αυτός κατά το παρελθόν εξυπηρετούσε όχι μόνο την περιοχή αλλά και χωριά του Σουλίου οι κάτοικοι του οποίου κατέβαιναν μέχρι εκεί από κρυφά μονοπάτια.

Η παλιά πόρτα έχει όλα τα ονόματα των μυλωνάδων που πέρασαν από κει προσφέροντας στον κόσμο όχι μόνο το αλεύρι αλλά την ζεστασιά και την αγάπη τους.

"Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που δώσαμε ζωή στις εγκαταστάσεις αυτές οι οποίες τα παλιότερα χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής", τονίζει ο Χρ. Μπαΐλης Δήμαρχος Πρέβεζας, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση ενός τόπου.

Ο μάστορας Αθανάσιος Μίνου ένας από τους τελευταίους που ασχολούνται με την συγκεκριμένη τέχνη παρότι κοντεύει τα 90 είναι ακμαιότατος και μάλιστα ταξιδεύει ανά την Ελλάδα αναστυλώνοντας και άλλους μύλους.