Μία ξεχωριστή ευκαιρία γνωριμίας με την Αθήνα δίνει το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, το οποίο πραγματοποιεί προβολές ταινιών σε πάρκα, πλατείες και αυλές Μουσείων.

Ο Ιούλιος ανεβάζει το σινεφίλ θερμόμετρο με τις εξής προγραμματισμένες προβολές:

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον βασιλιά της κωμωδίας, Τζέρι Λιούις, στην κλασική κωμωδία ο «Γυναικοκατακτητής» (1961). Η προβολή πραγματοποιείται στην είσοδο του θεάτρου Διονύσου στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με θέα την Ακρόπολη.

Στις 10 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας θα προβληθούν οι «Απέναντι» του Γ. Πανουσόπουλου (1981). Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αβησσυνίας, προσφέροντας μια ηδονοβλεπτική ματιά στην αθηναϊκή πραγματικότητα της δεκαετίας του '80. Μία ταινία-σταθμός στον ελληνικό κινηματογράφο που κλείνει μέσα της την αίσθηση του καλοκαιριού στην πόλη.

Στις 12 Ιουλίου θα προβληθεί το «Ένα Τρελό Θηριοτροφείο» («Αnimal House», 1978) του Τζον Λάντις στο Άλσος Πετραλώνων (πάνω από την οδό Τρώων). Πρόκειται για μια κλασική αμερικανική κωμωδία με θέμα τα καλύτερα πάρτι, τα πιο αποτελεσματικά «καμάκια», και τον αμίμητο Τζον Μπελούσι να βγάζει διαχρονικά τη γλώσσα σε κάθε υποψία σοβαροφάνειας. Η ταινία προβάλλεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Στις 14 Ιουλίου το Φεστιβάλ τιμά την εθνική επέτειο της Γαλλίας με την προβολή της ταινίας «Η Ζαζί στο Μετρό» (1960) του Λουί Μαλ- μιας από τις πιο παιχνιδιάρικες και ευφορικές δημιουργίες της νουβέλ βαγκ- στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Η προβολή συνδιοργανώνεται με το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος και του TV5 Monde. 

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, το Φεστιβάλ ανηφορίζει βόρεια, στη δροσερή και καταπράσινη πλατείας της 28ης Οκτωβρίου, στη Ν. Ερυθραία, όπου θα προβληθεί η ταινία «Φωτογραφία» του Ν. Παπατάκη (1986), η προτελευταία ταινία του σκηνοθέτη. Παρά το γεγονός ότι εκτυλίσσεται ως επί το πλείστον στο Παρίσι συνιστά μία από πλέον διορατικές φιλμικές ματιές πάνω στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Στις 22 Ιουλίου, ο υπέροχος κήπος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου υποδέχεται τους θεατές που επιθυμούν να απολαύσουν έναν σπάνιο Γούντι Άλεν με την προβολή της ταινίας του «Ζέλιγκ» (1983) μία από τις πιο αστείες και συνάμα βαθιά μελαγχολικές ταινίες του αγαπημένου Νεοϋορκέζου δημιουργού.

Στις 25 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία «Ένα Φονικό Καλοκαίρι» (1983) του Ζαν Μπεκέρ στην γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η Ιζαμπέλ Ατζανί περιμένει να σκανδαλίσει τα πλήθη με την πιο αισθησιακή της παρουσία στη μεγάλη οθόνη.

Στις 30 Ιουλίου το Φεστιβάλ αποχαιρετά έναν μήνα πλήρη προβολών και σας καλούμε σε μία γιορτή με σινε-μουσική με την προβολή του αριστουργήματος του βωβού κινηματογράφου, το «Τσίρκο», του Τσάρλι Τσάπλιν (1928) το οποίο θα συνοδεύσουν με το σύγχρονο ήχο τους οι His Majesty King of Spain. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, Λαΐς. 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Έναρξη προβολών: 21:00 (για κάποιες μπορεί να αλλάξει η ώρα)