Στη γενέθλια γειτονιά του - τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης κηδεύεται σήμερα το απόγευμα στις 5 (από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα) ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης.

Ο «ανθρωπος - Θεσσαλονίκη και θέατρο» - εκ των ιδρυτών του «Θεατρικού Εργαστηρίου» (του θεατρικού σχήματος που εν μέσω Χούντας «άρθρωσε» τη δική του αντίσταση και «γέννησε» πολλούς ανθρώπους του θεάτρου), ο μόνος μιας «παρέας» καλλιτεχνών και «ζωντανών πολιτών» που παρέμεινε στην πόλη ως «σύμβολο» μιας ολόκληρης εποχής και του κλίματος που αυτή έφερε, πέθανε χθες τα ξημερώματα στον ύπνο του απο ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.

Ανακοινώσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του εξέδωσαν το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (είχε συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ ως σκηνοθέτης των «Λογοτεχνικών πρωινών») και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.

Το απόσπασμα της δήλωσης της αντιδημάρχου (σε προσωπικό τόνο - ισχυρότερο απο τον «θεσμικό» που εκπροσωπεί , εκφράζει ίσως τους εκατοντάδες φίλους του απο το χώρο του θεάτρου, της πόλης, που συρρέουν από το πρωί, σήμερα, για να τον αποχαιρετήσουν.

«Ο ηθοποιός Νίκος, που σφράγισε τη νιότη της πόλης, στα χρόνια της χούντας, με τη λειτουργία του Θεατρικού εργαστηρίου, σε καιρούς δύσκολους, με άποψη, με πείσμα, με αγάπη για το θέατρο. Ο άνθρωπος Νίκος, που έζησε σ΄ αυτήν την πόλη που αγαπούσε και πονούσε και που δεν επέτρεψε να τον πληγώσει. Πάντα γελαστός, οξυδερκής και αυτοσαρκαστικός. Ο Νίκος Ναουμίδης δεν είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, είναι το ίδιο το θέατρο σ΄ αυτή την πόλη. Ο Νίκος Ναουμίδης ήταν παρών ακόμη και μέσα από την ηθελημένη απουσία του. Ο Νίκος Ναουμίδης είναι παρών».