current views are: 1

10 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση14:03

«Η Ζαζί στο Μετρό» του Λουί Μαλ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Η Πτώση της Βαστίλλης, η εθνική επέτειος της Γαλλίας, θα εορταστεί με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Η Ζαζί στο Μετρό» του Λουί Μαλ, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. 

Δημοσίευση 14:03’
αρθρο-newpost

Η Πτώση της Βαστίλλης, η εθνική επέτειος της Γαλλίας, θα εορταστεί με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Η Ζαζί στο Μετρό» του Λουί Μαλ, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. 

Η Πτώση της Βαστίλλης, η εθνική επέτειος της Γαλλίας, θα εορταστεί με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Η Ζαζί στο Μετρό» του Λουί Μαλ, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου, ανήμερα της εθνικής γαλλικής επετείου, στις 10.30 μμ, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η ταινία θα προβληθεί σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο και με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας και του TV5 Monde. 

Μία από τις πλέον ιδιαίτερες ταινίες στην ενδιαφέρουσα φιλμογραφία του Λουί Μαλ, «Η Ζαζί στο Μετρό» («Zazie dans le Métro», 1960) βασίζεται στο ομώνυμο και εξαιρετικά δημοφιλές μυθιστόρημα του Ρεϊμόν Κενό. 

Αποτολμώντας αρκετές παρεμβάσεις σε ένα πρωτότυπο υλικό που οι περισσότεροι έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, ο Μαλ ζωντανεύει στο πανί μια μαγευτική ιστορία ενηλικίωσης, «υποχρεώνοντας» έναν από τους πρωτεργάτες της Νουβέλ Βαγκ, τον Φρανσουά Τριφό, να του εκφράσει γραπτώς τον ενθουσιασμό του.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον ειδυλλιακό κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

Στους θεατές θα προσφέρεται άφθονη, δροσερή μπύρα.