current views are: 1

11 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση10:09

Οι Gregorian για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο και όπου και αν εμφανίζονται οι παραστάσεις τους είναι sold out και οι κριτικοί μιλούν με θαυμασμό για τη δουλειά τους.
 

Δημοσίευση 10:09’
αρθρο-newpost

Έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο και όπου και αν εμφανίζονται οι παραστάσεις τους είναι sold out και οι κριτικοί μιλούν με θαυμασμό για τη δουλειά τους.
 

Έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο και όπου και αν εμφανίζονται οι παραστάσεις τους είναι sold out και οι κριτικοί μιλούν με θαυμασμό για τη δουλειά τους.

Οι Gregorian έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα παρουσιάσουν μια συναυλία μαγική, ένα φαντασμαγορικό σκηνικό υπερθέαμα με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Αποτελούνται από 8 τραγουδιστές, 2 τραγουδίστριες και συνοδεύονται από 6μελές μουσικό συγκρότημα. Όλοι τους με κλασική μουσική εκπαίδευση, ντυμένοι με υπέροχες βελούδινες στολές μοναχών σχεδιασμένες σε πανέμορφα χρώματα δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φωτιστικά εφέ, προβολές και ειδικά εφέ με καθρέφτες, ομίχλη, καπνό, κεριά και άλλες εκπλήξεις, που εκστασιάζουν το κοινό.

Δημιουργήθηκαν στη Βασιλική Μονή Εσκοριάλ στην Ισπανία από τον Frank Peterson. 

Περιπλανώμενος στους μεσαιωνικούς διαδρόμους του μοναστηριού άκουγε ροκ μουσική στο walk man του και οι ήχοι της μοναστικής χορωδίας συγχωνεύονταν με τη μουσική που άκουγε! Ήταν μια εμπειρία που τον ενέπνευσε να αρχίσει να πειραματίζεται με την ιδέα του συνδυασμού ροκ μουσικής με τους ήχους του Γρηγοριανού μέλους. 

Το πείραμα αυτό έγινε πραγματικότητατο 1990, με το παγκόσμιο ηλεκτρονικό φαινόμενο Enigma, με συν-δημιουργούς τον Frank και τον Michael Cretu.

Μέσα στα τραγούδια τους, που ιδιαίτερα αγαπά ο Frank συμπεριλαμβάνονται τα: When a Man Loves a Woman, Hymn, Moment of Peace, Sacrifice, High Hopes, Heroes, Fix You, Meadows of Heaven, Kashmir, Hurt και The Raven.

Το 2011 έδωσαν πάνω από 100 συναυλίες όλες sold – out συμπεριλαμβανομένων και των 5 στην Κίνα που την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας βρίσκεται και η συναυλία τους στην Αθήνα στο Ηρώδειο την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για να τους απολαύσουμε! Είναι η πρώτη γνωριμία τους με το ελληνικό κοινό και νιώθουν ιδιαίτερη χαρά που θα βρεθούν σ’ ένα χώρο ιερό, που εναρμονίζεται και ταυτίζεται απόλυτα με τη μουσική τους. 

Υπόσχονται μια βραδιά ξεχωριστή που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των τυχερών θεατών! Ήδη οι φανατικοί θαυμαστές τους ανά τον κόσμο στο άκουσμα της συναυλίας στο Ηρώδειο δείχνουν πρωτοφανές ενδιαφέρον!


σχετικα αρθρα