Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Τριανόν, θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας Recycling Medea (Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια) παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη που έχει γράψει τη μουσική για την ταινία, των συντελεστών της ταινίας αλλά και του διεθνούς φήμης κορυφαίου πιανίστα Στέφανου Κορκολή, ο οποίος θα ερμηνεύσει στο πιάνο γνωστές μελωδίες του Μίκη με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ειδικά για αυτή την προβολή η είσοδος θα είναι 5 ευρώ  (ώρα έναρξης: 20.00)

Η ταινία του Αστέρη Κούτουλα Recycling Medea (Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια) με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη θα κυκλοφορήσει κανονικά από τις 18 Ιουλίου σε πρώτη προβολή από τη New Star. Μια συγκλονιστική, επίκαιρη ταινία, με την υποβλητική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και την επιβλητική χορογραφία του Renato Zanella. Μια ταινία για τα μνημόνια και την κρίση, αφιερωμένη σε αμήχανους γονείς και σε νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους επιφυλάσσει το μέλλον.   

Από την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η ταινία «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια» θα προβάλλεται στους κινηματογράφους ΛΑΪΣ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136) και ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια).