Μία πρώτη γεύση από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, Κύκλωψ, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν οι θεατρόφιλοι. Οι ηθοποιοί της παράστασης επιβιβάζονται στο λεωφορείο των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) το Σάββατο 13 Ιουλίου και σε τέσσερις στάσεις παρουσιάζουν μια πρώτη εικόνα της παράστασης.

Οι στάσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

• στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου (Πανεπιστημίου 37), 11:00
• στην Πλατεία Μοναστηρακίου, 11:45
• στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 12:30
• στο Golden Hall (Κηφισίας 37Α), 13:30

Οι ηθοποιοί του Κύκλωπα θα παρουσιάσουν μία πρώτη εικόνα - έκπληξη από το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη στους θεατές που θα βρεθούν στις τέσσερις στάσεις που θα πραγματοποιήσει.

Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη, το μοναδικό σατυρικό δράμα που έφτασε ακέραιο ως τις μέρες μας, θα παρουσιαστεί στις 2 και 3 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. 

Το έργο πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του Κύκλωπα Πολύφημου. Όταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της Οδύσσειας, καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Διασκευή: Βασίλης Παπαβασιλείου – Σωτήρης Χαβιάρας 
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμέ
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέτα Φιλόσογλου

Διανομή

Οδυσσέας: Νίκος Καραθάνος
Κύκλωπας: Δημήτρης Πιατάς
Σιληνός: Νίκος Χατζόπουλος

Χορός: Γιώργος Γιαννακάκος, Θανάσης Δήμου, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Καραμπούλας, Κώστας Κοράκης, Γιάννης Κότσιφας, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Μπούρας, Μιχάλης Οικονόμου, Χρήστος Σαπουντζής, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Συμεωνίδης, Χάρης Τζωρτζάκης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιωργής Τσουρής, Νικόλας Χανακούλας.