Αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι μπορεί να ξεπερνά τον εαυτό του, και αγνοώντας επιδεικτικά τους φυσικούς νόμους, το μαγευτικό Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου), μετά την τεράστια και πρωτόγνωρη περσινή επιτυχία της παράστασης «Alegria», την οποία απόλαυσαν 120.000 έλληνες θεατές, επισκέπτεται ξανά τη χώρα μας.

Το «μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου», όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, επανέρχεται στην Ελλάδα με μία από τις μεγαλύτερες και πλέον διάσημες υπερπαραγωγές του, το φημισμένο «Dralion», για 10 παραστάσεις, από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), το οποίο - με τις απαραίτητες αλλαγές αναβάθμισης - έχει εξασφαλίσει άριστη θέαση και άνεση, ακόμη και στην τελευταία θέση, ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση και, γενικότερα, όρους παρακολούθησης εφάμιλλους ενός αληθινού θεάτρου.

Ονειρικό ταξίδι στην ψυχή της αιώνιας αναμέτρησης

Με τον τίτλο της (Dra-Lion)να προέρχεται από δύο εμβληματικά πλάσματα: τον Δράκο που συμβολίζει την Ανατολή και το Λιοντάρι που συμβολίζει τη Δύση, η μυθική αυτή παράσταση είναι ένα ονειρικό συναπάντημα της μαγείας του τσίρκου, της ποίησης, του θεάτρου, της μεγαλοπρέπειας της όπερας, της γοητείας της μιμικής, της τέχνης των κλόουν, του χορού, της μελωδίας της μουσικής, σε μία αρμονική συνεργασία με τον αθλητισμό και τα ακροβατικά.

Τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά και, κυρίως, ακροβατικά νούμερα αναγάγουν τους καλλιτέχνες - αθλητές σε σύγχρονους Τιτάν ες και υπερήρωες, εντάσσοντάς τους στο κέντρο, στην ψυχή της αιώνιας αναμέτρησης, ανάμεσα στις δυνάμεις της φύσης και στις ικανότητες και δεξιοτεχνίες του ανθρώπινου νου και του σώματος.

Στο «Dralion», η ατέρμονη αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης επιτυγχάνεται, όταν τα τέσσερα στοιχεία που κυβερνούν τη ροή της Φύσης παίρνουν ανθρώπινη μορφή. Η Azala (θεά του Αέρα), η Gaya (θεά της Γης), η Oceane (θεά του Νερού), ο Yao (θεός της φωτιάς), η Kala (κύκλος της Ζωής) και ο Μικρός Βούδας (το επιλεγμένο παιδί) μάς οδηγούν στη μαγευτική τους χώρα, εκεί που ο Άνθρωπος και η Φύση γίνονται ένα.

Πρόκειται για έναν ύμνο στον άνθρωπο - καλλιτέχνη, ακροβάτη, ισορροπιστή, εφευρέτη, τον άνθρωπο που ελίσσεται, προσαρμόζεται, αναμετριέται με τους θεούς και τα στοιχεία της φύσης, όχι μόνον επιδεικνύοντας τη δύναμή του, αλλά κυρίως ελέγχοντάς την!