Την «παρτίδα» της σχέσης τους με το κοινό προσπαθούν,  σαφώς όχι να κερδίσουν,  αλλά  να σώσουν οι διοργανωτές της συναυλίας «The Wall» του Roger Waters. Έτσι, μετά τις έντονες αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια που προσκάλεσε σε πολλούς κατόχους εισιτήριων η αλλαγή ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της συναυλίας που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται πως τα προβλήματα παραγωγής διευθετήθηκαν και τελικά το show  θα πραγματοποιηθεί, βάσει του αρχικού του προγραμματισμού,   στο OAKA  την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Το υπερθέαμα «The Wall» - που απολαύσαμε το 2011 -  θα επαναληφθεί, επανασχεδιασμένο και με νέες προεκτάσεις.Το οπτικοακουστικό του αριστούργημα, που περιγράφει την αποξένωση και μετάλλαξη του ατόμου, θα αναπαραχθεί στην ολότητά του με την βοήθεια της πλήρους μπάντας του και μιας εξέχουσας παραγωγής. Το «The Wall» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της rock μουσικής με 192 παραστάσεις και 3.3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ο διάσημος μουσικός δήλωσε για την περιοδεία του: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε με το «The Wall» στην Ευρώπη. Έχω επανασχεδιάσει το show ειδικά για μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, συγκινητικό και δραματικό από ποτέ. Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί 40 χρόνια πριν. Δε θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ικανοποιητικά την συναισθηματική, μουσική και θεατρική απόδοση του έργου. Με τη βοήθεια όμως της σύγχρονης τεχνολογίας αυτό είναι πλέον εφικτό».

Γνήσια θεατρική μαγεία

Το 2010,  o Waters - με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων και των ειδικών εφέ -  επαναπροσδιόρισε την σκηνική παρουσίαση του «The Wall», η οποία επιβραβεύθηκε με αμέτρητες sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι 9 συνεχόμενες εμφανίσεις στο στάδιο River Plate του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Πριν από το 2010, το μέγεθος του show αποτελούσε απαγορευτικό παράγοντα για την δυνατότητα περιοδείας του. Σήμερα, όμως,  οι περιορισμοί αυτοί έχουν εξαλειφθεί.