Τετάρτη 10 Ιουλίου Ηρώδειο. Η ώρα είναι ήδη 9 αλλά δεν έχει ακόμα νυχτώσει. Το Ηρώδειο είναι κατάμεστο από κόσμο που περιμένει να αρχίσει η παράσταση "Από τον Κ. Π Καβάφη στο Νίκο Γκάτσο" του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα.

Η παράσταση αρχίζει και η σκηνή του Ηρωδείου γεμίζει από την ποίηση του Καβάφη, τη μουσική του Παπαδημητριου, την ερμηνεία της Δάρρα και τον χορό από την Hellenic Dance Company. Εικοσιπέντε χορευτές επί σκηνής και η Φωτεινή Δάρρα που, ως ποιητική περσόνα του Καβάφη, μας ταξίδεψε στη μαγεία της μουσικής και της ποίησης, τραγουδώντας με πάθος και αλήθεια, απαγγέλλοντας με ακρίβεια συμμετείχε σε χορογραφίες τολμηρές και ευφάνταστες σε μια βραδιά υψηλού γούστου και ήθους. Δίπλα της και ο Γιώργος Φλωράκης, σταθερός συνεργάτης του συνθέτη και της ερμηνεύτριας σε δυο μουσικά στιγμιότυπα, καθώς και ο "Καβάφης" ηθοποιός Πάνος Γκιουλής.

Η συγκίνηση στο θέατρο σύντομα έσπασε τους φραγμούς ξεπερνώντας τη συμβατική επικοινωνία με το θερμό χειροκρότημα για την ερμηνεύτρια στο "Ιωνικόν" το "Επέστρεφε" "τον Δεκέμβρη του 1903" όπως και για κάποια υπέροχα χορευτικά στιγμιότυπα που εικονοποίησαν την εξαιρετική μουσική του Δημήτρη Παπαδημητριου. Το κοινό έγινε ένα με τους καλλιτέχνες.

Το χειροκρότημα στο τέλος του πρώτου μέρους αντάμειψε γενναιόδωρα τη στιβαρή σκηνοθεσία της Έρσης Πήττα, την χορογραφική επιμέλεια της Παυλίνας Βερεμη, τη χορευτική ομάδα και τους χορογράφους της (Πενυ Διαμαντοπουλου, Paul Blackman, Χριστίνα Γουζέλη).

Στο δεύτερο μέρος στο πόντιουμ ανέβηκε ο αγαπημένος συνθέτης της βραδιάς Δημήτρης Παπαδημητριου που διηύθυνε με πάθος τα τραγούδια του, ενορχηστρωμένα από τον ίδιο για δεκατετραμελή ορχήστρα από σπουδαίους σολίστες. Μαζί με τη Φωτεινή παρέσυραν το κοινό να τραγουδήσει "Έλα της θάλασσας θεριό και του πελάγου μπόρα, το φοβερό σκουπιδαριό να διώξεις απ'τη χώρα", "Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε" αλλά και το πορτογαλέζικο "Cancao do mar" που φτιάχτηκε ειδικά για την παράσταση με μια ερμηνεία γεμάτη ψυχή! Στην παράσταση της Τετάρτης 10 Ιουλίου στο Ηρώδειο, πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η Τέχνη.