Η Balls Entertainment, πραγματοποίησε την Δευτέρα (15 Ιουλίου) την Avant Première της πρώτης της ταινίας μικρού μήκους, με τίτλο «The Sneeze Project», στην αίθουσα προβολών του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Στην προβολή παρευρέθησαν οι συντελεστές, συνεργάτες, φίλοι, καλλιτέχνες και άνθρωποι του χώρου του κινηματογράφου. Το κοινό υποδέχτηκε την ταινία μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και πολύ θετικά σχόλια.

Έχει ήδη προγραμματιστεί μια δεύτερη προβολή, ανοιχτή στο κοινό αυτή τη φορά, στο Goethe-Institut (Ομήρου 14-16, Αθήνα) την Τετάρτη (17/7) στις 20:45.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές…

Ο Σταύρος Θειακός και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης μετά από αρκετές πειραματικές ταινίες μικρού μήκους, σκηνοθετούν και υπογράφουν το σενάριο του «The Sneeze Project», το οποίο μέσα στις επόμενες μέρες φιλοδοξεί να καταθέσει την υποψηφιότητά του για προβολή στο φετινό 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» 2013.

Το «Sneeze Project» είναι μια zero-budget ταινία μικρού μήκους που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια Science-Fiction κωμωδία, με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Αντωνόπουλο, Αλέξανδρο Λυκούρα και τον Παναγιώτη Εξαρχέα.

Σύνοψη της ταινίας...

Τρεις φίλοι, φοιτητές ιατρικής, παρακολουθώντας μια διάλεξη εντυπωσιάζονται από μια μικρή λεπτομέρεια που αναφέρει ο καθηγητής τους: «Κανείς δεν μπορεί να φτερνιστεί με τα μάτια ανοιχτά». Προσπαθώντας να ανατρέψουν τα λεγόμενα του καθηγητή, αναγκάζονται να φτάσουν πολύ μακριά για να βρουν αποδείξεις. Αλλά το θέμα είναι, πόσο μακριά;

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Σταύρος Θειακός και Παναγιώτης Ιωαννίδης
Παραγωγή: Σταύρος Θειακός και Παναγιώτης Ιωαννίδης
Βοηθοί Παραγωγής: Διονύσης Μητρόπουλος, Νικόλαος Σχοινάς, Παρί Χρύσανθου