Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει στο πλαίσιο του project «Κακές παρέες» τις ταινίες: Child Prodigy του Luc Dionne και το «Εγώ για Μένα» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, οι οποίες θα προβληθούν αύριο Τρίτη (22/2).

Η ταινία μεγάλου μήκους του Luc Dionne, είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Ακολουθεί την πορεία του μουσικού παιδιού-θαύματος Andre Mathieu που σε ηλικία 6 ετών κατέπληξε κοινό και κριτικούς δίνοντας κοντσέρτα σε όλο τον κόσμο. Επονομαζόμενος «Ο Καναδός Μότσαρτ» ο Andre δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την εξέλιξή του ως πιανίστας και συνθέτης. Καθώς όμως μεγάλωνε, η ζωή του πήρε την μπαγκέτα από τα χέρια…Child Prodigy

Η ταινία μικρού μήκους «Κι Εγώ για Μένα» του Τζώρτζη Γρηγοράκη βασισμένη επίσης σε αληθινή ιστορία παρουσιάζει τη σχέση του Αντώνη και της Ευτυχίας.

O Αντώνης πρέπει να γυρίσει γρήγορα σπίτι του. H Ευτυχία είναι κολλημένη στην κίνηση. Μια ιστορία για μια σχέση αλληλεξάρτησης.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης ταινίας, μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας αλλά και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας μικρού μήκους 2010 από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.