current views are: 1

19 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση09:19

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αρχαίας Ολυμπίας 2013

Ποιοτικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που θα καλύψουν όλα τα γούστα του φιλότεχνου και φιλοθεάμονος κοινού, περιλαμβάνει και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις τοπικών συλλόγων της Ηλείας. 

Δημοσίευση 09:19’
αρθρο-newpost

Ποιοτικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που θα καλύψουν όλα τα γούστα του φιλότεχνου και φιλοθεάμονος κοινού, περιλαμβάνει και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις τοπικών συλλόγων της Ηλείας. 

Ποιοτικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που θα καλύψουν όλα τα γούστα του φιλότεχνου και φιλοθεάμονος κοινού, περιλαμβάνει και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις τοπικών συλλόγων της Ηλείας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε το Σάββατο 6 Ιουλίου με την μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων του Πύργου «Σηκώστε να χορέψουμε, να κάνουμε Βεγγέρα» ενώ χθες, παρουσιάστηκε και η Θεατρική Παράταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου., από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από την Κοινωφελή Επιχείρηση  θέλει να δώσει και φέτος την ευκαιρία στο Ηλειακό και όχι μόνο κοινό να απολαύσει ξεχωριστές παραστάσεις, θεατρικές και μουσικοχορευτικές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των καιρών και πάντα με σεβασμό στα οικονομικά του δήμου, αλλά και των πολιτών, αφού αφενός έχουν πετύχει σημαντική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν όσες εκδηλώσεις τους ενδιαφέρουν και αφετέρου έχουν φροντίσει για τη διοργάνωση εκδηλώσεων-παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και οι συνεργάτες του, ο αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού Αντιδήμαρχος Γιώργος Δεββές και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αριστείδης Παναγιωτόπουλοςπαρουσίασαν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2013.

Παραστάσεις ποιοτικές

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου και της Κοινωφελούς Εταιρίας να παρουσιάσουν ένα Φεστιβάλ που θα αποτελέσει «νότα αισιοδοξίας» στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι. «…Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αλλά και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή του δήμου μας φέτος το καλοκαίρι, θα συμβάλουν θετικά στην ψυχολογία του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση λαού», είπε ο κ.Κοτζιάς καλώντας τον κόσμο να ανταποκριθεί για να ψυχαγωγηθεί.  

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2013 παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, εξηγώντας πως μπορεί να έχει λιγότερες παραστάσεις αλλά πάντα ποιοτικές, ενώ σεβόμενοι τα οικονομικά του δήμου, οι περισσότερες παραστάσεις γίνονται με το καθεστώς της «αυτοδιοργάνωσης» από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και τις εταιρίες τους, αλλά και στη μείωση τιμών που επετεύχθη από την πλευρά του δήμου, για τους φίλους και θεατές του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Εξάλλου, πέραν των παραστάσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων, τις οποίες παρουσίασε ο αναπληρωτής δημάρχουΓιώργος Δεββές, στις οποίες ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συμμετέχει, συνδιοργανώνει και υποστηρίζει, καλώντας τους πολίτες να τις παρακολουθήσουν. Σημείωσε τέλος, ότι ο δήμος, για να πετύχει τη διοργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων (όπως παρουσιάζονται στο αναλυτικό πρόγραμμα), έχει μειώσει στο ελάχιστο τα έξοδα του δήμου και κυρίως των αιρετών και εξήγησε χαρακτηριστικά ότι «…πλέον για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αιρετός σημαίνει ότι προσφέρει και δεν παίρνει τίποτα. Μόνο προσφορά, ακόμα και οικονομική…».

Το πρόγραμμα

Κυριακή 21 Ιουλίου

   «Το Αστέρι και η ευχή» –  Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

   Θέατρο Δάσους «Δρούβα» – 21:30 – Τιμές εισιτηρίων: 10,00 ευρώ  (προπώληση) – 12,00 ευρώ (ταμείο θεάτρου)

Σάββατο  27 Ιουλίου

  «Βάκχες» του Ευρυπίδη  – Αρχαία Τραγωδία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη με τους Σάκη Ρουβά, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννη Καρατζογιάννη, Δημήτρη Πασσά, Δημήτρη Λιγνάδη και Μαρία Κίτσου.

   Θέατρο «Ολυμπία» – 21:30 – Τιμές εισιτηρίων: 20,00 ευρώ (γενική είσοδος), 15,00 ευρώ (φοιτητικό-μαθητικό), 12,00  ευρώ – (ανέργων)

Τετάρτη  31 Ιουλίου

   Συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου

   Θέατρο Ολυμπία – 21:30 – Τιμές εισιτηρίων: 10,00 ευρώ (προπώληση και ταμείο θεάτρου)            

Σάββατο 3 Αυγούστου

   Μουσική-Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο  από την ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας» τουΓιώργου Γκιντζίρη

   Προαύλειο Παλαιού Δημαρχείου Αρχ. Ολυμπίας – 21:30- Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 7 Αυγούστου

   Συναυλία με την Χαρούλα Αλεξίου και τη μουσική μπάντα Nouveau Sextet.

   Θέατρο «Ολυμπία» – 21:30 – Τιμές εισιτηρίων: 10,00 ευρώ (προπώληση) και 12,00 ευρώ (ταμείο θεάτρου)

Παρασκευή 9 Αυγούστου

  Θεατρική παράταση «Τα Βαφτίσια»  σε σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με τους Νίκο Μουτσινά, Ζέτα Μακρυπούλια, Φωτεινή Ντεμίρη, Θανάση Αλευρά, Τζένη Διαγούπη, Αθηνά Οικονομάκου, Ελένη Καρακάση και Ματίνα Νικολάου.

   Θέατρο «Ολυμπία» – 21:30 – Τιμές εισιτηρίων: 15,00 ευρώ (γενική είσοδος)

Τρίτη  20 Αυγούστου

   Θεατρική παράσταση – Κωμωδία «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Χανιωτάκη και μετάφραση κειμένου Ρένιας Πετράκη. 

  Θέατρο Δάσους Δρούβα – 21:00 – Τιμές εισιτηρίων: 12,00 ευρώ (κανονικό), 10,00 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων, πολυτέκνων και ΟΛΜΕ) και 5,00 ευρώ (ΟΑΕΔ).

Παρασκευή 23 Αυγούστου

   Συναυλία με τίτλο «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι» του Θάνου Μικρούτσικου, με τους Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου.

   Θέατρο «Ολυμπία» – 21:30

Σάββατο  24 Αυγούστου

   Μουσικοχορευτική παράσταση «Η επιστροφή της Ιφιγένειας» του Γιάννη Ρίτσου, με την Τατού Δέδε να ερμηνεύει και να παίζει πιάνο, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά.

 Θέατρο Δάσους «Δρούβα» – 21:00 – Τιμές εισιτηρίων: 8,00 ευρώ

 

Τα Σημεία Προπώλησης

-ΚΕΠ Αρχαίας Ολυμπίας – 2624029011 (Ολυμπία)

-Μουσικός Οίκος «Παυλίδη» – 2621026615 (Πύργος)

-Βιβλιοπωλείο «Βιβλιοπανόραμα» – 2622021221 (Αμαλιάδα)

-Ρόδον café – 2624029180 (Ολυμπία)

-Famous Shoes Stores – 2621028517 (Πύργος)

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Με τη συμμετοχή, στήριξη και…υπογραφή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Σάββατο 20 Ιουλίου – Αγώνας του Συλλόγου Φίλων Ιδιοκτητών Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας που θα ξεκινήσει, στις 8:00 το βράδυ, από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και θα τερματίσει στις 20:00 περίπου το βράδυ.

Κυριακή 28 Ιουλίου – Έναρξη προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου με την 1η Ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει στις 8:00 το βράδυ από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Αυγούστου – Θα επαναληφθούν οι Γιορτές Αγροτικού για 2η συνεχή χρονιά, με στόχο την καθιέρωσή τους και την προβολή του τόπου, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων από ολόκληρο τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Κυριακή 11 έως Τρίτη 13 Αυγούστου – Θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Φιλοσοφίας, από τον Πανεπιστημιακό καθηγητή Λεωνίδα Μπαρτζελιώτη. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων θα τιμηθεί ο Ιταλός καθηγητής κ.Rosseti, εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Thank you Olympia»

Κυριακή 18 Αυγούστου – Θα πραγματοποιηθεί το Χορευτικό Σεργιάνι της Δίβρης, που θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία της Δίβρης,.

Τρίτη 21 Αυγούστου – Η μεγαλύτερη Πανσέληνος του καλοκαιριού θα γιορταστεί και φέτος με μια ξεχωριστή συναυλία που διοργανώνεται από τη Ζ΄ ΕΠΚΑ και στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Τετάρτη 11 έως Σάββατο 14 Αυγούστου– Ο δήμος συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο Νεφρολογίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί η Όπερα Ολυμπιάδα, η οποία γράφτηκε για τους πρώτουςΟλυμπιακούς Αγώνες, ουδέποτε παρουσιάστηκε, κάτι που θα γίνει στον αύλειο χώρο του παλαιού Μουσείου.

 


σχετικα αρθρα