Μία ξεχωριστή έκπληξη περιμένει τους επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου, στο σταθμό «Μοναστηράκι», οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εικόνες από την παράσταση των Τραχινιών.

Ο χορός των Τραχινιών και οι μουσικοί της παράστασης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) επιβιβάζονται στους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και δίνουν μια μικρή γεύση από την παράσταση στο σταθμό «Μοναστηράκι» (κεντρική είσοδος πλατείας Μοναστηρακίου, χώρος υποδοχής επιβατών) και στις αποβάθρες των σταθμών «Θησείο» και «Πετράλωνα» από τις 12:00 έως τις 13:00.

Η συγκλονιστική τραγωδία, με θέμα το απόλυτο πάθος της Διηάνειρας για τον Ηρακλή και τις ακραίες συνέπειές του, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 9 και 10 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Η Διηάνειρα, ερωτευμένη και απελπισμένη, θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά την αγάπη του Ηρακλή, με ένα ερωτικό φίλτρο από το αίμα του Κένταυρου Νέσσου - όμως στην προσπάθειά της να αποτρέψει το αναπόφευκτο θα προκαλέσει χωρίς να το θελήσει το θάνατο του αγαπημένου της.