Αποτυπώνοντας την πραγματικότητα μέσα από τον ρυθμό, τους στίχους και το καταγγελτικό του ύφος και αντιστεκόμενο σε ό, τι προσπαθεί να μας στερήσει την αλήθεια, τα όνειρα και τη ζωή,  το χιπ χοπ δηλώνει δυναμικά την παρουσία του για έκτη συνεχή χρονιά.

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το 6ο Athens Hip Hop Festival επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 4.30 το απόγευμα, με μοναδικές χιπ χοπ συναντήσεις, ανατρεπτικές ρίμες και ακροβατικές χορογραφίες από τους μπρεικντάνσερς του Battle Of Athens.

Παλιοί και καινούργιοι, έμπειροι και νέοι, πολυδιάστατοι και δυναμικοί, ραψωδοί και dj's θα διασταυρώσουν τις δημιουργίες τους στο εκρηκτικό Φεστιβάλ: ο Ευθύμης των Terror X Crew και των μετέπειτα Αρτέμης - Ευθύμης, ανοίγει «Πόλεμο» και «επιτίθεται» με τον νέο του δίσκο. Μαζί του οι Στίχοιμα, με καινούργια εκρηκτικά τραγούδια και εμφάνιση που θυμίζει διαδήλωση.

Ο Hatemost από τους Βηταπεις, με τους Επίλεκτους,  συνδυάζουν την ποίηση με την καθημερινή μάχη για την αλήθεια. Ο Pryrosun και ο Q.B.Mix, με καινούργια και δοκιμασμένη σε περιοδείες δουλειά τους, θα δώσουν άλλη διάσταση στο live. Ο Freestyle από τους Arsonists, που ξεκίνησε από το Μπρονξ και βρήκε συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και, κυρίως, στην Ευρώπη, αποδεικνύει ότι η ζωή έχει εκπλήξεις, όταν είσαι freestyle. O κλασικός και απρόβλεπτος Υποχθόνιος θα προκαλέσει και θα μοιράσει αγάπη και μίσος. O Anser από τους Flowjob θα δώσει τους δικούς του ορισμούς για το χιπ χοπ και οι «φρέσκοι» Wrongface θα αποκαλύψουν τη μουσική τους ταυτότητα.

Όσο για το Battle Of Athens, με την καθοδήγηση του - διεθνώς έμπειρου - Τόλη Αριστείδου, την παρουσίαση από τον σύγχρονο σαμουράι του χιπ χοπ,  Sifu Versus και τις 8 καλύτερες ομάδες μπρέικντανς, αναμένεται να εξελιχθεί σε μία εντυπωσιακά θεαματική μάχη σώμα με σώμα.