current views are: 1

23 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση07:06

Έργα του Χατζηπατέρα καλωσορίζουν τους επισκέπτες στο Ελ. Βενιζέλος

Έργα από τη συλλογή «Connections» του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μαρκ Χατζηπατέρα φιλοξενεί το «Sofitel Athens Airport»,  μέχρι το φθινόπωρο.

Δημοσίευση 07:06’
αρθρο-newpost

Έργα από τη συλλογή «Connections» του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μαρκ Χατζηπατέρα φιλοξενεί το «Sofitel Athens Airport»,  μέχρι το φθινόπωρο.

Έργα από τη συλλογή «Connections» του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μαρκ Χατζηπατέρα φιλοξενεί το «Sofitel Athens Airport»,  μέχρι το φθινόπωρο.

Τα τελευταία 12 χρόνια, το «Sofitel Athens Airport» φιλοξενεί στους χώρους του γλυπτά, πίνακες και εικαστικές εγκαταστάσεις ελλήνων εικαστικών, ανοίγοντας την τέχνη στο ευρύ κοινό και δίνοντας την ευκαιρία στους διεθνείς πελάτες και επισκέπτες του ξενοδοχείου να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.  

«Η παρουσίαση των εκθεμάτων στους χώρους ενός ξενοδοχείου (lobby, είσοδος, μπαρ) αποτέλεσε για εμένα μια πρόκληση, καθώς η προσέγγιση διαφέρει πολύ από τη συνηθισμένη παρουσίαση των εκθεμάτων στους χώρους μιας γκαλερί» ανέφερε ο κ. Χατζηπατέρας. «Το μεγάλο υπαίθριο γλυπτό Jongleur έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του “Sofitel”, γεγονός που το καθιστά ορατό από όλους όσους κινούνται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καλωσορίζοντας κατά μια έννοια  όσους φθάνουν στην Αθήνα. Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων θα αλληλεπιδράσουν με το έργο μου σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή της πορείας μου, καθώς για μένα η τέχνη αποτελεί μια διεθνή γλώσσα επικοινωνίας», συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης.

Ο ζωγράφος και γλύπτης Μαρκ Χατζηπατέρας.

Ο Μαρκ Χατζηπατέρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών  St Martins στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο John Moores στο Λίβερπουλ.  Το διάστημα  1982 έως 2002 έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Το έργο του περιλαμβάνει ζωγραφική, φωτογραφία, εκτύπωση και γλυπτική. Έχει φιλοτεχνήσει αρκετές εικαστικές εγκαταστάσεις που έχουν εκτεθεί σε γκαλερί και δημόσιους χώρους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το 2000, η υπηρεσία του Μετροπολιτικού Μετρό της Νέας Υόρκης ανέθεσε στον Μαρκ Χατζηπατέρα τη δημιουργία μιας μόνιμης εγκατάστασης 40 μωσαϊκών για το σταθμό 28th Street της γραμμής Broadway. Ο σταθμός διακρίθηκε με το βραβείο Municipal Arts Society ως το καλύτερο δημόσιο εικαστικό έργο για το 2003. Ο Μαρκ Χατζηπατέρας έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από τριάντα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ομαδικές σε γκαλερί και μουσεία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές όπως στο Metropolitan Museum of Art καθώς και στη συλλογή του Δάκη Ιωάννου.


σχετικα αρθρα