Και το φετινό καλοκαίρι, το Φεστιβάλ Τεχνών Ελαία, σε συνδιοργάνωση της Ομάδας Εθελοντών συν+Αξία και της Τοπικής Κοινότητας Χαλκείου, πηγαίνει στον Καλόξυλο της Νάξου από 1-5 Αυγούστου και καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει έργα ζωγράφων, γλυπτών και φωτογράφων, ενώ παράλληλα θα φιλοξενήσει θεατρική παράσταση και μουσικές εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει την 1η Αυγούστου (19:00-21:00) στην πλατεία Αντ.Βασαλάκη, η Κατερίνα Ασλανίδου με ένα διαδραστικό παραμύθι και θα κλείσει με τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην είσοδο του χωριού στις 21:30. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις:

1-3  Αυγούστου (19:00-21:00) στην πλατεία Αντ.Βασαλάκη, η Κατερίνα Ασλανίδου με ένα διαδραστικό παραμύθι. 

Στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τους Ν.Νικολάκη και Ν.Χωριανόπουλο στην κεντρική πλατεία στις 21:30.

Στις 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και την παρέα του στην κεντρική πλατεία στις 21:00.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην είσοδο του χωριού στις 21:30.

Στις εκθέσεις που θα είναι ανοιχτές καθημερινά από τις 19:00 έως τις 21:00 θα συμμετάσχουν:

Μαριάντα Παπαϊωάννου (ζωγραφική), Σόφη Παπαϊωάννου (γλυπτική), Αικατερίνη Χριστοδούλου-Πολυκρέτη (ζωγραφική), Ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή Φ.Χωριανόπουλου, Έκθεση φωτογραφίας ερασιτεχνικής ομάδας Νάξου, Ρένα Μάκαρη (ζωγραφική) και Μαρία Φραγκουδάκη (ζωγραφική).

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.