Στις 21 Αυγούστου ανοίγουν την αυλαία τους τα φετινά 38α Αισχύλεια, τα οποία διοργανώνονται για άλλη μια χρονιά στην πόλη της Ελευσίνας. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές εκδηλώσεις και στόχος του είναι να προβάλλει όλες τις μορφές της τέχνης.

Συγκεκριμένα, το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 26 εκδηλώσεις, από τις οποίες εννέα θεατρικές, επτά μουσικές, καθώς και εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου από τις 23-30 Σεπτεμβρίου με οκτώ προβολές ταινιών σημαντικών σκηνοθετών του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και δύο εκθέσεις που πραγματοποιούνται ειδικά για τα Αισχύλεια. 

Η φετινή εγκατάσταση που θα εγκαινιασθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 13 Οκτωβρίου φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη Νίκου Ναυρίδη και έχει τίτλο «...Try again. Fail again. Fail better» («... Να προσπαθήσεις πάλι, να αποτύχεις πάλι, να αποτύχεις καλύτερα»). 

Πρόκειται για έργο που θα δημιουργηθεί ειδικά για τον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Παράλληλα με την έκθεση του Νίκου Ναυρίδη και στις ίδιες ημερομηνίες (1 Σεπτεμβρίου - 13 Οκτωβρίου), η Λίζη Καλλιγά θα παρουσιάσει τη δική της δουλειά στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος με τίτλο «Σκοτεινά όνειρα».