Τρεις δράσεις σε δύο ημέρες στη Λήμνο διοργανώνει ο σύλλογος αποδήμων και φίλων «Λημνιοί εν Δράσει» και ο Δήμος Λήμνου. Το 1o Lemnos Festival 2013 θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, συναντήσεις-συζητήσεις και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Γυμνάσιο της Μύρινας.

Το διήμερο 13 και 14 Αυγούστου, από τις 18:30 μ.μ. θα λάβουν χώρα δράσεις- έκθεση φωτογραφίας, art bazaar, παιδικό παραμύθι- στον κήπο του Γυμνασίου, αλλά και σεμινάρια από επιλεγμένους μουσικούς. 

Έχει προβλεφθεί δημιουργική απασχόληση παιδιών τις ώρες των σεμιναρίων και του συνεδρίου από εθελοντές παιδαγωγούς. 

Επίσης, το τοπικό τμήμα Λήμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει οδηγικά και παραδοσιακά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας και ώρες 18:30- 20:30. Θα ακολουθήσει ωριαίο εργαστήρι σε αίθουσα του Γυμνασίου. 

Και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ θα προηγηθεί συνάντηση-συζήτηση νέων από τις 20:00 μ.μ. μέχρι τις 21:30 με θέμα: «Επιστροφή στη Λήμνο, Επαναπατρισμός και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» στον εξωτερικό χώρο του παλαιού Γενικού Λυκείου Μύρινας. Την πρώτη μέρα, Τρίτη, 13 Αυγούστου θα δοθούν και τα 1α Βραβεία Επιχειρηματικής Ιδέας. Παράλληλα, ντόπιοι παραγωγοί και έμποροι θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Σύλβια Κλιμάκη.

Μουσικές εκδηλώσεις: Την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 22:00 το βράδυ διοργανώνεται μεγάλη μουσική εκδήλωση με συναυλία από τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή, καθώς επίσης και από ένα συγκρότημα που θα αναδειχτεί μετά από τον 15νθήμερο διαγωνισμό που διεξάγεται στο Διαδίκτυο.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου ακολουθεί –την ίδια ώρα έναρξης και στον ίδιο χώρο- «Το πάρτυ των παιδικών μας χρόνων», με το DJ Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και το DJ Σπύρο Παγιατάκη. Αλλά και με DJ που θα αναδειχτεί επίσης μετά από τον 15νθήμερο διαγωνισμό στο Διαδίκτυο. 

Θα προβάλλονται παράλληλα summer video clips και slide show με φωτογραφίες.