Εκθεση έργων του αναγνωρισμένου Κερκυραίου ζωγράφου Σπύρου Αλαμάνου οργανώνει η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στους χώρους της στην πόλη της Κέρκυρας.

"Ο Σ. Αλαμάνος, μορφή που θα μείνει στον χώρο της Τέχνης πάντα δειγματική για τους μεταγενέστερους καλλιτέχνες του νησιού, είναι από τους καλλιτέχνες που δημιουργεί, αναζητεί και δείχνει τον κόσμο της ψυχής του μέσα από τα έργα του" επισημαίνει σε σχετικό σημείωμά της η Πινακοθήκη, προσθέτοντας: "Το φιλότεχνο κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση θα βρεθεί μπροστά σε μια αισθητική έκπληξη". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Απριλίου 2011.

Ο Σπύρος Αλαμάνος γεννήθηκε το 1947 και σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (Α.Τ.Ι., Σχολές Δοξιάδη). Εργάζεται ακατάπαυστα στην Κέρκυρα στον εικαστικό χώρο, παρουσιάζοντας το έργο του μέσα από τη ζωγραφική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τα ανάγλυφα και τις αφίσες. Εχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 15 ατομικές εκθέσεις, καθώς και σε πολλές ομαδικές. Υπήρξε δάσκαλος της Καλλιτεχνικής Σχολής Κερκύρας, ιδρυτικό μέλος της Αίθουσας Τέχνης της Κέρκυρας και μέλος της συντακτικής επιτροπής (για τα εικαστικά) του περιοδικού "Πόρφυρας".

Το 1984 έγινε τακτικό μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το 1993 η Εθνική Πινακοθήκη - Παράρτημα Κερκύρας διοργάνωσε αναδρομική παρουσίαση του έργου του. Αναδρομική έκθεση έργων του παρουσίασε επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, το 2008.