Ήταν από τις ωραιότερες παραστάσεις της προηγούμενης χρονιάς και από τις σημαντικότερες που έχουν ανέβει στο Εθνικό θέατρο.

Η «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη στη σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου αφήνει τώρα πίσω της την κλειστή σκηνή του Κοτοπούλη-Rex κι ανοίγεται …στον καθαρό αέρα, όπως δηλαδή αρμόζει και στο βουκολικό της θέμα, για να παρουσιαστεί για μια και μόνο βραδιά, στις 16/8, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Στη συγκινητική όσο και εκκεντρική σκηνοθεσία του, ο Καραθάνος αντιμετωπίζει το περίφημο δραματικό ειδύλλιο του 1893 σα μια μαύρη –κατάμαυρη– και …απελπισμένα ελληνική εκδοχή του σαιξπηρικού «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», βουτηγμένη στην γκροτέσκο μελαγχολία ή και στο σκοτάδι μέσα στο οποίο την έγραψε ο –τυφλός– Περεσιάδης.

Μαύρες φουστανέλες φορούν οι ηθοποιοί και μαύρα υπερμεγέθη πουφ είναι το σκηνικό τους. Τρυφερά και εκκεντρικά, ο Καραθάνος και ο θαυμαστός του θίασος (μεταξύ άλλων: Λυδία Φωτοπούλου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Βογιατζής, Αλίκη Αλεξανδράκη, Εύη Σαουλίδου, Χάρης Φραγκούλης, Μαρία Διακοπαναγιώτου) μας συνταράσσουν με την «ψυχή», την τρέλα, τον λυρισμό και ερωτισμό της παράστασής τους.