Σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, αύριο και μεθαύριο, μια μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή «οργώνει» την ανατολική Αττική: ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη στη σκηνοθεσία του Διονύση Σαββόπουλου ή, αλλιώς, η παράσταση που κατόρθωσε μες τον Ιούλιο να γεμίσει ασφυκτικά το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου όπου δόθηκε η πρεμιέρα της.

Δίχως να κομίζει το καινούριο ή το διαφορετικό, η παράσταση έχει συνέπεια και ωραίες στιγμές, αποδεικνύοντας πως ο Σαββόπουλος μπορεί να σταθεί και ως σκηνοθέτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Νιόνιος», όπως αποκαλούν τον δημοφιλή μουσικοσυνθέτη οι αναρίθμητοι θαυμαστές του, καταπιάνεται με τον «Πλούτο».

Όλα ξεκίνησαν το 1985, όταν έγραψε τη μουσική για την παράσταση του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Λούκα Ρονκόνι στην Επίδαυρο. Φέτος, όμως, ο Σαββόπουλος προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη. Μαζί του επί σκηνής, τέσσερις εκλεκτοί ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου: ο Νίκος Κουρής (Χρεμύλος), ο Χρήστος Λούλης (Καρίων), η Αμαλία Μουτούση (Πενία) και ο Μάκης Παπαδημητρίου (Πλούτος). 

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 20€, φοιτ.: 15€, μαθητικά (έως 12 ετών), Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι: 10€.