Η Ράνια Οικονομίδου και η Ρένη Πιττακή συναντιούνται τον προσεχή χειμώνα στη σκηνή του θεάτρου «Πόλις» και μάλιστα με νέο ελληνικό έργο, τον «Αέρα» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λούλιου.

Το έργο πραγματεύεται τη συνάντηση δύο αδελφών, της Έντα και της Νόρα, οι οποίες έρχονται ξανά σε επαφή έπειτα από καιρό με αφορμή τον θάνατο της μητέρας τους. Ξεχασμένα μίση και περιουσιακές διεκδικήσεις τίθενται στο επίκεντρο. Μέσα από τη ζωηρή στιχομυθία τους -που παραπέμπει άλλοτε σε θρίλερ και άλλοτε σε κωμωδία- αποκαλύπτεται η βιογραφία μιας ασυνήθιστης οικογένειας.

Αυτή δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα πρόταση που επιφυλάσσει το νέο (εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο) θέατρο του Δάνη Κατρανίδη. Στόχος εξαρχής ήταν η νέα ανερχόμενη γενιά να συμπορευτεί με την καταξιωμένη και παλαιότερη.

Έτσι, εκτός από την επανάληψη για λίγες μόνο παραστάσεις του εξαιρετικά επιτυχημένου «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ» του Έντουαρτ Άλμπι σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τους Δάνη Κατρανίδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Παππά και Παναγιώτη Εξαρχέα, προγραμματίζεται και ένα εφηβικό έργο.

Πρόκειται για το σκοτεινό παραμύθι «Frank and Ferdinand» του Samuel Adamson που έχει ως θέμα την εξαφάνιση 129 παιδιών, από τα οποία μόνον τα τέσσερα έμειναν πίσω. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ελένη Ζαχοπούλου και θα παίζουν οι Μάνος Βαβαδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Δανάη Επιθυμιάδη, Κόνυ Ζήκου, Άρης Λάσκος και Ελεάννα Παναγουλέα.