Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου εγκαινιάζει μια σειρά από σεμινάρια - εργαστήρια θεατρικής πρακτικής οργανώνοντας σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Ευδόκιμο Τσολακίδη

το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 10.00-15.00 στο Θέατρο των Αλλαγών (3ης Σεπτεμβρίου 19Α, Αθήνα).


 

Το σεμινάριο είναι πρακτικό και περιλαμβάνει αρχικά μια σειρά από ασκήσεις που αφορούν στη φωνή και το σώμα,ασκήσεις stretching, τοποθέτησης της φωνής και σωστής άρθρωσης.

O σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι να γνωρίσει ο σπουδαστής καλύτερα τα εργαλεία της δουλειάς του: το σώμα και τη φωνή του.

Στη συνέχεια ενθαρρύνεται ο σπουδαστής μέσα από μια σειρά ασκήσεων αυτοσχεδιασμού να εμπιστευθεί τη δημιουργική του παρόρμηση, να κάνει σαφείς και δυνατές επιλογές ώστε ο αυθορμητισμός να είναι ένα κύριο στοιχείο της σκηνικής του παρουσίας.

Τέλος ο σπουδαστής θα διδαχθεί μια συγκεκριμένη μέθοδο υποκριτικής σύμφωνα με την οποία θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη ενός ρόλου από την πρώτη ανάγνωση μέχρι την πρεμιέρα αλλά και την τελευταία παράσταση!Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών, δασκάλους υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, θεατρολόγους.