Με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, η μουσική παράσταση Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη Ζωή μου…», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη θα δοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στη Μακρόνησο, τον χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την ζωή πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να ταξιδεύουν το κοινό από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

Μια μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα με περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς του Μίκη Θεοδωράκη. Η διοργάνωση της στη Μακρόνησο άλλωστε ήταν επιθυμία του ίδιου του Έλληνα δημιουργού, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες.

Την παράσταση διοργανώνει το θέατρο Badminton σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής.