current views are: 1

14 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση12:29

Ο Μπομπ Ντύλαν στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Για τους φανατικούς φίλους του, δεν πρέπει να αποτελεί είδηση που θα τους ρίξει κάτω από την καρέκλα, το γεγονός, δηλαδή, ότι ο Μπομπ Ντύλαν ζωγραφίζει. 

Δημοσίευση 12:29’
αρθρο-newpost

Για τους φανατικούς φίλους του, δεν πρέπει να αποτελεί είδηση που θα τους ρίξει κάτω από την καρέκλα, το γεγονός, δηλαδή, ότι ο Μπομπ Ντύλαν ζωγραφίζει. 

Για τους φανατικούς φίλους του, δεν πρέπει να αποτελεί είδηση που θα τους ρίξει κάτω από την καρέκλα, το γεγονός, δηλαδή, ότι ο Μπομπ Ντύλαν ζωγραφίζει.

Πιστός στην παράδοση που θέλει και άλλους ροκ σταρ του μεγέθους του, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Ρόνι Γουντ και ο Ερικ Κλάπτον, να πειραματίζονται με τη ζωγραφική, ο Ντύλαν παρουσιάζει δώδεκα νέες δημιουργίες του, πορτρέτα από παστέλ, που θα εκτίθενται από 24 Αυγούστου στο Λονδίνο.

Γνωστός εικονοκλάστης ήδη από τους στίχους και τα τραγούδια του, ο Ντύλαν ζωγραφίζει πρόσωπα υπαρκτά της ζωής του και άλλα που κατασκευάζει ο ίδιος και γεννάει στη φαντασία του. Οι κριτικές μέχρι στιγμής είναι αντιφατικές, αμφιλεγόμενες, αλλά και άκρως διασκεδαστικές, αφού εκθέτουν συνήθως μία ακραία τοποθέτηση ως προς την έκθεσή του που φέρει τον τίτλο «Bob Dylan: Face Value».

Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι άλλη μία απαίσια έκθεση ενός επώνυμου, που ποτέ δεν θα είχε βρει το δρόμο του για τη γκαλερί ή το μουσείο αν δεν ήταν τόσο διάσημος και άλλοι ότι πρόκειται για μια γόνιμη απόπειρα του Ντύλαν και του μουσείου, αλλά και μία καλή ευκαιρία για τους θεατές, να  εξερευνήσουν μια επιπλέον δημιουργική πλευρά μιας από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Τα συμπεράσματα, δικά σας….

Info: 24 Αυγούστου έως 5 Ιανουαρίου. Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.


σχετικα αρθρα