Μέχρι το Μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης θα ταξιδέψουν πάνω από 500 θησαυροί που βρέθηκαν πρόσφατα στους Μακεδονικούς τάφους και στο Παλάτι στις Αιγές, γεγονός το οποίο αναμένεται να επιδράσει θετικά και στον Ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τον ΥΠΠΟΤ.

Ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ.Παύλος Γερουλάνος δήλωσε στο χαιρετισμό του ότι "Είμαι βέβαιος ότι η Έκθεση δεν θα αποτελέσει απλά ένα έναυσμα για ένα γόνιμο διεθνή επιστημονικό διάλογο, αλλά θα «ξυπνήσει» το ενδιαφέρον των επισκεπτών να επισκεφθούν την πατρίδα μας και να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο που γέννησε αυτόν τον Πολιτισμό."

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Μουσείο Ashmolean και το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου έως και τις 29 Αυγούστου 2011.

“Η έκθεση αυτή είναι το πλέον σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.”, τονίζει η Δρ Αγγελική Κοτταρίδη, διευθύντρια της 17ης Εφορείας Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

“Είναι εξαιρετική τιμή για το Ashmolean να είναι το πρώτο Μουσείο που φιλοξενεί τα τελευταία ευρήματα από το Παλάτι στις Αιγές” ανέφερε ο Δρ Christopher Brown, Διευθυντής του Μουσείου Ashmolean.