Ένα θεαματικό και φλογερό γκαλά χορού φλαμένκο καταφθάνει στο Badminton το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, φέρνοντας στην Αθήνα το περίφημο duende, το πνεύμα του αληθινού flamenco, που είναι διαποτισμένο από την παθιασμένη, δαιμόνια, βακχική 
θα λέγαμε «ψυχή» της Ανδαλουσίας.

Το «Gala Flamenca» σφραγίζει με την παρουσία του ο –γνωστός από προηγούμενες εμφανίσεις του στην Ελλάδα- χορευτής Antonio Canales, ο μεγαλύτερος σταρ του flamenco σήμερα, μια πληθωρική προσωπικότητα που εδώ και τριάντα χρόνια έχει ταυτίσει το όνομά του με τον χορό της Ανδαλουσίας. Δίπλα του λάμπουν τρεις σπουδαίοι χορευτές της νέας γενιάς: η Karime Amaya, ο Carlos Rodriguez και ο Jesus Carmona.

Οι τρεις τους, άξιοι συνεχιστές της παράδοσης, ερμηνεύουν φλογισμένα κλασικά κομμάτια, αλλά και ανατρεπτικές μοντέρνες χορογραφίες που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον του flamenco. Το Gala Flamenca διευθύνει ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης Angel Rojas, ιδρυτής του Nuevo Ballet Espanol (1995), που συνδύασε το flamenco με το σύγχρονο χορό κι έδωσε νέα ώθηση σε μια τέχνη με ιστορία αιώνων. Ο Rojas διευθύνει, δεν σκηνοθετεί με την τυπική έννοια: γιατί στην καρδιά του flamenco βρίσκεται πάντα ο αυτοσχεδιασμός, η έξαψη της στιγμής και –πάνω απ’ όλα– το προσωπικό, μοναδικό ταμπεραμέντο κάθε χορευτή. Εκτός από τους τέσσερις σολίστ στο Gala Flamenca συμμετέχουν και δέκα διακεκριμένοι χορευτές μουσικοί και τραγουδιστές.