Με αφορμή τους χώρους, τη συλλογή και την ιστορία του μουσείου, τέσσερις δημιουργοί καλούνται να ετοιμάσουν ένα καινούργιο έργο το οποίο θα εκτεθεί στους χώρους του.

Ο πρώτος καλλιτέχνης που ξεκινάει τον διάλογο αυτό με τον χώρο του μουσείου είναι ο σύγχρονος βρετανός καλλιτέχνης, Adam Chodzko. Γεννημένος στο Λονδίνο το 1965, το έργο του ασχολείται με τη δημιουργία συστημάτων «εκθέτοντας» τη φύση τους, που είναι ταυτόχρονα τόσο τυχαία, υποκειμενική και παράλογη. Ο Chodzko φαίνεται να ταιριάζει γάντι σε αυτό το εικαστικό «πείραμα» αφού το έργο του συχνά αντλεί στοιχεία από το περιβάλλον και τακτικά εμπλέκει και τον θεατή.

Πρόκειται για μία καλλιτεχνική συνάντηση που ξεκινάει με πρωτοβουλία του Βρετανικού Συμβούλιου και του ίδιου του μουσείου. Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται και καλούν τέσσερις σύγχρονους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βρετανία για να συνομιλήσουν μέσα από το έργο τους με το κτίριο του μουσείου και να μας προτείνουν τη δική τους οπτική για τη θέαση ενός χώρου τέχνης, τη δράση του αλλά και την ιδιότητά του μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

από 22 Νοεμβρίου 2013 – 19 Ιανουαρίου 2014
«Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη»
Κτήριο οδού Πειραιώς