Μετά την παράσταση στην Επίδαυρο, ο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη, το μοναδικό σωζόμενο σατυρικό δράμα που παρουσιάζεται σε μετάφραση - σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου από το Εθνικό Θέατρο, συνεχίζει την περιοδεία του στην Αθήνα.

Η αρχή θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (28 Αυγούστου), στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα (30 Αυγούστου), στο Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης (4 Σεπτεμβρίου) και στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι (6 Σεπτεμβρίου).

Παραστάσεις θα δοθούν, επίσης, στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη (9 Σεπτεμβρίου), στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα (13 Σεπτεμβρίου), στο Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη (16 Σεπτεμβρίου), στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι (19 Σεπτεμβρίου) και στο Κηποθέατρο Παπάγου (22 Σεπτεμβρίου).

Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη πραγματεύεται από μια άλλη οπτική γωνία τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του κύκλωπα Πολύφημου. 

Όταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της Οδύσσειας, καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. 

Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο, όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

Παίζουν οι: Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Πιατάς, Νίκος Χατζόπουλος, Γιώργος Γιαννακάκος, Θανάσης Δήμου, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Καραμπούλας, Κώστας Κοράκης, Γιάννης Κότσιφας, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Μπούρας, Μιχάλης Οικονόμου, Χρήστος Σαπουντζής, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Συμεωνίδης, Χάρης Τζωρτζάκης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιωργής Τσουρής και Νικόλας Χανακούλας.

Εισιτήρια για τις παραστάσεις της περιοδείας προπωλούνται και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.