Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, ξεχωριστοί ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους και συναντούν μουσικά, τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

«Με λογισμό και μ' όνειρο» ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα έργα του σε μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας -σύμφωνα και με τον τίτλο- «το λογισμό» και «τ'όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή.

Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια, η Νατάσα Μποφίλιου στην πρώτη και πολύ δημιουργική συνεργασία τους, ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με τον συνθέτη ήδη από πέρυσι, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με τον συνθέτη και τέλος, η περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει παγκόσμια, συμφωνικά έργα του συνθέτη.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ερμηνευτές θα συναντηθούν την 1η Σεπτεμβρίου και ο καθένας με το δικό του, μοναδικό, τρόπο θα αποδώσει το διαχρονικό ορίζοντα των τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τραγουδιών που ο κόσμος έχει αγαπήσει και τραγουδήσει... από τα περίφημα «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ώτα «Χίλια μύρια κύμματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Μητέρα Μεγαλόψυχη», το «Καφενείον η Ελλάς»...

Το μοναδικό σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν ο διάσημος Βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, η περίφημη αυλήτρια του Νάι Σύλβια Κουτρούλη, το 16μελές φωνητικό και 8μελές Βυζαντινό σύνολο και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 5 ευρώ (ΑΜΕΑ -22 Θέσεις) έως και 40 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), ενώ η προπώληση γίνεται από τα καταστήματα Public, στα Εκδοτήρια TicketServices (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου) και ηλεκτρονικά στο Livetickets.gr