Έτος Καβάφη φέτος και δεν λείπουν τα εικαστικά αφιερώματα-συνομιλίες με το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή. Από τα πιο πολυπρόσωπα σε συμμετοχή η έκθεση Κ. Π. Καβάφης: «Ζωγραφισμένα».

0 Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί έρχεται στις 25/9 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Μέχρι τις 8/12 στο χώρο του ιδρύματος στη Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν θα φιλοξενούνται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής γνωστών ιστορικών και σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών (όπως των Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γιάννη Τσαρούχη, Παναγιώτη Τέτση, Χρίστου Καρά, Αλέκου Φασιανού, Χρόνη Μπότσογλου, Ψυχοπαίδη, Βάνας Ξένου, Γιάννη Αδαμάκου, Άγγελου Παπαδημητρίου, Κώστα Βαρώτσου, Γιάννη Μετζικώφ, Γιώργου Χαρβαλιά, Μάριου Σπηλιόπουλου, Εδουάρδου Σακαγιάν, Μανώλη Χάρου, Νίκου Χαραλαμπίδη, Ειρήνης Γκόνου κ.ά), συνδεδεμένα με τον ποιητικό λόγο του διάσημου λογοτέχνη αποκαλύπτοντας ένα κόσμο όπου συνυπάρχουν ο λόγος και η εικόνα.

Μάλιστα στο πλαίσιο του αφιερώματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών για το Έτος Καβάφη, την Τετάρτη 2/10, οργανώνεται και ημερίδα με τίτλο «Εικαστική δημιουργία και ποίηση στο έργο του Κ. Π. Καβάφη», την οποία θα συντονίσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, με τη συμμετοχή εικαστικών δημιουργών και ποιητών.