Η Χρυσούλα Διαβάτη συναντά στη σκηνή του θεάτρου «Ιλίσια-Βολανάκης» τη Θάλεια Ματίκα. Οι δυο τους συμπρωταγωνιστούν στο νέο βραβευμένο (με «Μαχ 2008») έργο του καταλανού Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, «Δύο γυναίκες χορεύουν».

Τη σκηνοθεσία της δραματικής κομεντί -ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- έχει αναλάβει ο Τάσος Ιορδανίδης. Η υπόθεση του έργου που έλαβε θερμότατες κριτικές στην Ισπανία, θέλει μια δύστροπη ηλικιωμένη γυναίκα να ζει απομονωμένη από τον κόσμο σε ένα ρημαγμένο διαμέρισμα. Και μία νεαρή κοπέλα, με ένα ένοχο μυστικό που την έχει στοιχειώσει και την έχει αποκόψει από την κοινωνική ζωή. Οι δυο τους αναγκάζονται να συνυπάρξουν, όταν η κόρη της ηλικιωμένης προσλαμβάνει τη νεαρή, για να καθαρίζει και να τακτοποιεί το σπίτι της μητέρας της. Αποφασίζουν, δηλαδή, να «χορέψουν», όχι στον ρυθμό που τους υπαγορεύει ο περίγυρος, αλλά σε εκείνον που επιλέγουν οι ίδιες, σ’ ένα έργο-ύμνο για τη ζωή, αλλά και την έννοια της αγάπης. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου.

Info: Στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 16 ευρώ, Φοιτητικό / Ανέργων: 12 ευρώ