Ήταν οι τελευταίες ημέρες της άνοιξης του 2010 όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Zaz» και ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει μια τραγουδίστρια με ελαφριά, γοητευτική βραχνάδα στη φωνή, μια φρέσκια καλλιτεχνική παρουσία που έμοιαζε να έρχεται από τις καλύτερες παραδόσεις του γαλλικού chanson και να προσγειώνεται με ασφάλεια στην τρέχουσα urban jazz της ευρωπαϊκής σκηνής.

Η Isabelle Geffroy από την Τουρ τραγουδούσε με τέτοια πειστικότητα, που μας έκανε να θεωρούμε ότι κατείχε γνώσεις βαθιές από αυτό που γενικά ονομάζουμε «­παράδοση». 

Η Zaz δεν είναι τίποτε από όλα αυτά – αλλά και όλα αυτά μαζί. Έχοντας περάσει πάνω από τρία χρόνια από τη στιγμή που «ανακαλύφθηκε» κι έχοντας βγάλει το δεύτερο στούντιο άλμπουμ «Recto Verso», δείχνει όλη εκείνη την καλιτεχνική ωριμότητα που βιώνει κάποιος όταν οι τελευταίες –πιο πικρές– σταγόνες του καφέ ευφραίνουν κάθε εσώτερο όργανο με το οποίο έρχονται σε επαφή. Η Zaz είναι πιο πέρα από το «Je veux», παρόλο που το αληθινό αυτό τραγούδι ήταν που της άνοιξε το δρόμο. Ξέρει τι σημαίνει blues – και το εκφέρει με τον δικό της τρόπο, καθώς η fertilite της φωνής της πετάει πέρα από τα όρια μιας ετικέτας ή ενός στιλ. 

Στις 3/9 στoν Λυκαβηττό το έδαφος­ θα προετοιμάσει η δική μας swing­woman Μαριέττα Φαφούτη. Έτσι φτιάχνει κάποιος κέφι και το απολαμβάνει...