Πέντε χρόνια συμπληρώνει φέτος στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας το «Κινητήρας studio» και το γιορτάζει με την ανακοίνωση του νέου του προγραμματισμού.

Αναλυτικά:

- Η χοροθεατρική παράσταση «Arachnées» της ομάδας Ahtenysti των Μαρίας Γιάνναρου και Μαίρης Παρδαλάκη έρχεται στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου από το Παρίσι εμπνευσμένο από το μύθο της αράχνης και από την ποιητική της γυναικείας ύφανσης στην αρχαία Ελλάδα.

-Οι παραστάσεις «Ο ψαράς και η γυναίκα του» και «Οι χρήστες» παρουσιάζονται στις 20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου και έχουν προκύψει από τα περσινά μαθήματα χορού και θεάτρου των Αντιγόνης Γύρα και Βίκυς Αδάμου, αντίστοιχα. 

-Το In Progress-Feedback Festival 2013 διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτέχνες με Κρίση» (26/9 -20/10).

- Επαναλαμβάνεται από αρχές Νοεμβρίου η παράσταση «Timeline» που ξεκινώντας από το διαδίκτυο, εξελίχθηκε σε μαύρη κωμωδία (2/11 – 29/12).

- Ξεκινά μια νέα αυτοσχεδιαστική παράσταση μουσικής, χορού και σωματικού θεάτρου με τίτλο «Πού είναι η καμηλοπάρδαλη;».  Από 9 Νοεμβρίου.

- Η δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα «πηγαίνει» η ίδια στα σχολεία τη διαδραστική παράσταση «Το Τσίρκο που Κοιμήθηκε» της Χαράς Γιαννακοπούλου, σε σκηνοθεσία και χορογραφία Αντιγόνης Γύρα, επιχειρώντας να μυήσει τους μικρούς φίλους στον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο.

- Παράλληλα συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα που ξεκινούν από 2 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν: χορό (Αντιγόνη Γύρα), θέατρο (Βίκυ Αδάμου), ομάδες εφήβων (Δημήτρης Αγοράς), Σύγχρονο Χορό (Ανθή Θεοφιλίδου), Δυναμική Hatha Yoga και Ashtanga Vinyasa Yoga (Γεωργία Δημητριάδη), Feldenkrais (Ulrike Hasbach-Doussis), KiDitiras (Ευγενία Σιγαλού). Προγραμματίζονται όμως και νέες αφίξεις μαθημάτων: Σωματικό θέατρο με την Σοφία Πάσχου, Δημιουργική γραφή με την Χαρά Γιαννακοπούλου και Γονείς & Παιδιά με τη Σάνια Στριμπάκου και τη Βίκυ Αδάμου.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.kinitirastudio.com