current views are: 1

1 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:52

Ταινίες στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων μέχρι το τέλος του φθινοπώρου

«Οι ταινίες στον κήπο» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο με αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ (κάθε Δευτέρα) και κλασικές ταινίες θρίλερ και μυστηρίου (κάθε Τρίτη).

Δημοσίευση 11:52’
αρθρο-newpost

«Οι ταινίες στον κήπο» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο με αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ (κάθε Δευτέρα) και κλασικές ταινίες θρίλερ και μυστηρίου (κάθε Τρίτη).

«Οι ταινίες στον κήπο» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο με αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ (κάθε Δευτέρα) και κλασικές ταινίες θρίλερ και μυστηρίου (κάθε Τρίτη).

Κάθε Δευτέρα προβάλλονται ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής και συζήτηση με τους σκηνοθέτες. Οι προβολές του Σεπτεμβρίου θα αρχίζουν στις 8.30 μμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9/13

ΜΕΤΑΞΑ ακούγοντας το χρόνο

ντοκιμαντέρ, 87min,

παραγωγή ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ

 
Συμβιώνοντας με τον καρκίνο. Μια συγκλονιστική εμπειρία αυτογνωσίας σ ένα υποθηκευμένο μέλλον. Ένα μοναδικό σημείο ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Με αφετηρία γιατρούς και προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο, παρακολουθούμε αυτήν τη ξεχωριστή ομάδα ασθενών καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο.

Από το σοκ της πρώτης φοράς που το ακούει κάποιος, έως την εμπειρία του “… έμαθα να ακούω το χρόνο”, ο καρκίνος από απειλή θανάτου γίνεται δάσκαλος ζωής για αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο προσθέτοντας χρόνια στη ζωή τους, αλλά και προσθέτοντας Ζωή στα χρόνια τους.

ΤΡΙΤΗ 3/9/2013

Η κυρία εξαφανίζεται

Σινεφίλ, 97 min., 1938, σκηνοθεσία: Ά. Χίτσκοκ

Μια νεαρή κοσμική Aγγλίδα συνταξιδεύει με μια ηλικιωμένη γκουβερνάντα σε τρένο που διασχίζει την Ανατολική Ευρώπη του ’30. Στη διάρκεια του ταξιδιού η κυρία εξαφανίζεται και, προς μεγάλη έκπληξη της ηρωίδας, όλοι οι συνταξιδιώτες αρνούνται την ύπαρξή της.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9/2013

Φιλό και Μαρίνα

Ντοκιμαντέρ, 74 min., 2009, Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη

Σ ένα προάστιο του Παρισιού, ένας σπουδαίος Έλληνας γλύπτης, ο Φιλό, παντρεμένος με τη Μαρίνα, δουλεύει, αφοσιωμένος στην τέχνη του, τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ένα απροσδόκητο γεγονός θα αλλάξει τα πράγματα και μόνο ο έρωτας θα δώσει λύσεις κι ένα καινούργιο νόημα στη ζωή τους.

ΤΡΙΤΗ 10/9/2013

Ασανσέρ για δολοφόνους

Θρίλερ, 90 min., 1958, σκηνοθεσία Λουί Μαλ με τους: Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Λίνο Βεντούρα

Ο Ζιλιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του, φεύγοντας όμως παγιδεύεται στο ασανσέρ. Κι ενώ εκείνη τον αναζητά στο νυχτερινό Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι που έχει κλέψει το αυτοκίνητό του μπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9/2013

Κατινούλα

ντοκιμαντερ, 47min., 2012, σκηνοθεσία: Μύρνα Τσάπα

Κάιρο 2010

H Κατινούλα γέρασε, αλλά ακόμα υπηρετεί μια συνομήλική της Ελληνίδα

της Αιγύπτου. Κάνει τις δουλειές τού σπιτιού, παζαρεύει με τους Αιγύπτιους στο παζάρι, τιμάει την κάθε μέρα κι ας γίναν όλοι οι αγαπημένοι της γελαστές φωτογραφίες.

Πού πήγαν τόσοι άνθρωποι; Πού πήγαν τα χρόνια;

Άσ τα να πάνε εκεί που πάνε…

ΤΡΙΤΗ 17/9/2013

Τα 39 σκαλοπάτια

Θρίλερ, 78 min., 1935, σκηνοθεσία: Ά. Χίτσκοκ

Ένας αρχιτέκτονας κατηγορείται για το φόνο μιας άγνωστης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά του. Προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του, θα γίνει φυγάς και θα μπλεχτεί σε μια κατασκοπική συνωμοσία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9/2013

Encardia, η Πέτρα που Χορεύει

Ντοκιμαντέρ, 80 min., 2012 σκηνοθεσία: Άγγελος Κοβότσος

Ένα οδοιπορικό του συγκροτήματος Encardia στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, από την παράδοση των οποίων αντλεί τη μουσική και τα τραγούδια του.

ΤΡΙΤΗ 24/9/2013

10 μικροί νέγροι

Αστυνομική, 91 min., 1965, σκηνοθεσία Τζορτζ Πόλοκ με τους: Χιού Ο’ Μπράιαν, Σίρλεϊ Ίτον, Ντάλια Λάβι, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ

Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια αλπική έπαυλη, μετά την πρόσκληση ενός μυστηριώδους οικοδεσπότη. Ο καθένας κρύβεται με κάποιον τρόπο πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Λίγο μετά την άφιξή τους στον απομονωμένο προορισμό θα αρχίσει ένα μακάβριο παιχνίδι, το οποίο θα αφανίσει έναν έναν τους ανυποψίαστους καλεσμένους.

Οι προβολές τον Σεπτέμβριο θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη (8.30 μμ-11.30μμ)

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ (www.sea.org.gr) και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ-seanema στο facebook.


σχετικα αρθρα