Δύο θεατρικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη βοηθούν τους μικρούς θεατές να εξοικειωθούν με τον κόσμο της κλασικής μουσικής.

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη τα παιδιά από τα πέντε κιόλας χρόνια τους γνωρίζουν τους μεγάλους συνθέτες, ακούνε τη μουσική τους, αλλά και μαθαίνουν την ιστορία της ζωής τους. Ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν γίνονται για τους μικρούς ακροατές-θεατές πιο οικείοι μέσα από δύο παραστάσεις.

Τίτλος της πρώτης παράστασης «Στον αστερισμό Μοτσαρτιάνα». Σκηνοθετεί η Αννα Σακαλή, παίζουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Λαγούτης, Αννα Σακαλή, Πέτρος Ζαρκάδης, Σταυριανή Ηλιοπούλου. Κεντρικός ήρωάς της, βεβαίως, ο Μότσαρτ. Τίτλος της δεύτερης «Ο πράσινος Μπετόβεν» και θέμα της η αγάπη του τιτάνα της μουσικής προς τη φύση. Τη σκηνοθεσία υπογράφει πάλι η Αννα Σακαλή η οποία και παίζει μαζί με τον Πασχάλη Τσαρούχα και τον Πέτρο Ζαρκάδη.

Info: 

Η «Μοτσαρτιάνα» θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου και «Ο πράσινος Μπετόβεν» μερικούς μήνες αργότερα, στις 5 Ιανουαρίου 2014. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.