current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:51

«Ποιος τη ζωή μου…»: Οδηγός για την παράσταση στη Μακρόνησο

Στη Μακρόνησο, έναν χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε την πορεία πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας, πέφτει η αυλαία για την καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικής παράστασης «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. 

Δημοσίευση 09:51’
αρθρο-newpost

Στη Μακρόνησο, έναν χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε την πορεία πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας, πέφτει η αυλαία για την καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικής παράστασης «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. 

Στη Μακρόνησο, έναν χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε την πορεία πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας, πέφτει η αυλαία για την καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικής παράστασης «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. Ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, μια μέρα γιορτής της δημοκρατίας και ένα μήνυμα συμφιλίωσης τώρα που η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία την νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Μια μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση που ακουμπά στο σήμερα με περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς του Μίκη Θεοδωράκη.

Η παράσταση στη Μακρόνησο είναι δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διατεθούν από τις 2 Σεπτεμβρίου στα ταμεία του Θεάτρου Badminton, πρακτορείο εισιτηρίων κας Λέπουρα από την Κέα και από το Δημαρχείο Λαυρίου γραφεία ΝΠΔΔ (ΘΟΡΙΚΟΣ).

Συνολικός αριθμός δελτίων που θα διατεθούν: 2000

H ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Χρήσιμος οδηγός:

Η παράσταση θα δοθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων»

Η παράσταση στη Μακρόνησο δίνεται δωρεάν για τους θεατές με δελτία εισόδου. Για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12 €, που αντιστοιχεί στην ακτοπλοϊκή μεταφορά από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή.

Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 4 δελτία των 12€.

Σε όλα τα δελτία θα αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των επιβατών – θεατών, κατόχων των δελτίων.

Δεν υπάρχουν κανονικά δρομολόγια πλοίων που να καλύπτουν τη μετάβαση στη Μακρόνησο από το Λαύριο ή από κάπου αλλού. Για αυτό ναυλώνονται πλοία αποκλειστικά για τη μεταφορά των θεατών της παράστασης. Το συμβολικό ποσόν των 12€ που καταβάλλεται, αντιστοιχεί κατά κύριο λόγο στην κάλυψη μέρους των εξόδων της ακτοπλοϊκής μεταφοράς των θεατών και του εξοπλισμού της παράστασης, από το Λαύριο προς τη Μακρόνησο με επιστροφή.

Σε κάθε δελτίο αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου για κάθε επιβάτη – κάτοχο του δελτίου. Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής θα τηρηθούν αυστηρά και δεν θα επιτρέπονται αλλαγές.

Στο πλοίο θα επιβιβάζονται μόνον επιβάτες και δεν θα επιβιβάζονται αυτοκίνητα και κάθε είδους τροχοφόρα.

Τα δελτία εισόδου στο χώρο της παράστασης θα είναι αποκλειστικά για τους θεατές – επιβάτες και όσοι μεταβούν στη Μακρόνησο με δικά τους μέσα δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να εξυπηρετηθούν για την επιστροφή τους στο Λαύριο από τα πλοία τα οποία αυστηρά θα μεταφέρουν τους κατόχους των δελτίων εισόδου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής από τις 09:00 – 16:00 στο τηλέφωνο 6975 889330 υπόψη κ. Καρκαβά προκειμένου να κλείνουν θέσεις, για την μετάβαση τους στο Λαύριο.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, προτείνουμε στο κοινό να προτιμήσει ελαφρύ ντύσιμο (π.χ. πουκάμισο με μακριά μανίκια, ελαφριά ζακέτα) με αθλητικά παπούτσια ώστε να μπορεί να κινηθεί χωρίς προβλήματα.

Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται video σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακούγονται διάφορες σπάνιες και ανέκδοτες μουσικές εκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

Στον χώρο της Μακρονήσου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την παροχή νερών, αναψυκτικών, σάντουιτς κ.α.

Στο χώρο της Μακρονήσου, θα λειτουργεί μικρό ιατρείο στο καταφύγιο του κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου, στο οποίο θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα αποτελούμενοι από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και ταχύπλοο σκάφος για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Στο χώρο θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων καθώς και χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο ιστορικός χώρος – μνημείο πρέπει να διατηρηθεί καθαρός και ζητάμε την συνεργασία όλων σας για τον λόγο αυτό.

Ο χώρος της παράστασης θα φυλάσσεται και οι θεατές υποχρεούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις οδηγίες των υπευθύνων της παραγωγής και των Δήμων Κέας και Λαυρεωτικής.

Όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Η παράσταση διοργανώνεται από το Θέατρο BADMINTON σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21:15


σχετικα αρθρα