Με τον Κωνσταντίνο Βήτα και το ARTefacts Ensemble, εγκαινιάζεται μουσικά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η καλλιτεχνική σεζόν, σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα στις 28 και 29 του μηνός και την επί σκηνής «συγκατοίκηση» σύγχρονης μουσικής και pop electronic.

Μια πρόγευση του φετινού προγράμματος, που έδωσε η Στέγη στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει τη δυναμική της πορεία:

-Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γάλλος εικαστικός Κριστιάν Μπολτάνσκι δημιουργεί αποκλειστικά στη Στέγη, ένα έργο με επίκεντρο το βλέμμα με το οποίο αντικρίζει τη σημερινή συγκυρία ο σύγχρονος Έλληνας (7/10).
-Ένα πολυήμερο τιμητικό αφιέρωμα στον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη με παραστάσεις, αναλόγια, συζητήσεις. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα ανεβεί το έργο του «Ο κυκλισμός του τετραγώνου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά ( 16-27/10).
-Οι θρυλικοί δεξιοτέχνες Τζων Μακλάφλιν (κιθάρα) και Ζακίρ Χουσείν (τάμπλας) γιορτάζουν 40 χρόνια φιλίας και σύμπραξής τους. Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, ανεβαίνουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για έναν ζωντανό μουσικό διάλογο της τζαζ με την ινδική μουσική (26/11)
-Ο διάσημος χορευτής φλαμένκο Ισραέλ Γκαλβάν θα εκφράσει με φλαμένκο τον πόνο, τα βάσανα και το ελεύθερο πνεύμα μιας εθνοτικής ομάδας, που ποτέ δεν έπαψε να διώκεται. Η χορευτική του παράσταση θα «μιλήσει» για την εξολόθρευση των τσιγγάνων από τους Ναζί (23-27/4 2014).
-Η Λένα Κιτσοπούλου γράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει μια «Κοκκινοσκουφίτσα», που όμως δεν είναι το σύμβολο της καλοσύνης του πασίγνωστου παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, αλλά εκδικητική, καθώς η Λ. Κιτσοπούλου προσθέτει στον τίτλο «Το πρώτο αίμα» και καλεί τους θεατές να αποδεχτούν το «κακό» μέσα τους (14-25/5 2014).

Το σύνολο του προγράμματος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα ανακοινωθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.