Στροφή στο νεοελληνικό έργο στο Υπόγειο, Μπέκετ και ενδιαφέρουσες σκηνοθεσίες για τη Φρυνίχου.

Μπαίνοντας φέτος στην όγδοη δεκαετία του, το Θέατρο Τέχνης επιλέγει να επιστρέψει στις ρίζες και να τοποθετήσει στο επίκεντρο του ρεπερτορίου του, στο ιστορικό Υπόγειο, το νεοελληνικό έργο, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε και καθιέρωσε ο Κάρολος Κουν. Αλλά και να δώσει βήμα έκφρασης στους νέους – πλην όμως ήδη καταξιωμένους συγγραφείς. Παράλληλα, στη Φρυνίχου επιλέγει να ανεβάσει παραστάσεις που συνομιλούν με το θεατρικό και ιστορικό παρελθόν. Ενώ και για την παιδική του σκηνή προτείνει ένα νέο έργο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στο Υπόγειο (Πεσματζόγλου 5)

Το ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης προσανατολίζεται και πάλι στο νεοελληνικό έργο, μια παράδοση που ξεκίνησε και καθιέρωσε ο Κάρολος Κουν.
• Έτσι, από Τετάρτη έως και Κυριακή, ως κεντρικό έργο θα παρουσιάζεται η επετειακή αναβίωση της παράστασης «Ο Δρόμος Περνά Από Μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.  Και θα ακολουθήσει το πρόσφατα βραβευμένο με το Α’ Κρατικό Βραβείο για νέους Θεατρικούς Συγγραφείς έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου, «Η Απειλή».
• Παράλληλα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, θα παρουσιάζονται διαδοχικά τα οκτώ καινούρια «μικρά» έργα -διάρκειας μιας ώρας-, εμπνευσμένα από τη σύγχρονή μας πραγματικότητα, γραμμένα  αποκλειστικά για να φιλοξενηθούν στο Υπόγειο, από τους: Αντώνη και Κωνσταντίνο Κούφαλη, Αλέξη Σταμάτη, Ανδρέα Φλουράκη, Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Μισέλ Φάις, Σάκη Σερέφα και Γιάννη Δούμο. Τα οκτώ έργα θα παίζονται ανά δύο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της  χρονιάς.

Στη Φρυνίχου

Το ρεπερτόριο στρέφεται σε έργα που συνομιλούν με το θεατρικό και ιστορικό παρελθόν. Αρχή γίνεται από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου με τη νέα δουλειά της ομάδας OPER(O), «Αναμονή για τη νύχτα» (Τετάρτη-Κυριακή).
• Ακολουθούν οι «Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα, με τη Ναταλία Τσαλίκη (Τετάρτη-Κυριακή).
• Το «WOMAN», μια μουσική θεατρική performance γραμμένη από τον Γιώργο Κοτανίδη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη (Τετάρτη-Κυριακή).
• Και το «Λα Μοσκέτα» του Ρουζάντε σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη (Δευτέρα-Τρίτη).
• Στην παιδική σκηνή ανεβαίνει το «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν – Μια Ζωή Σαν Παραμύθι» σε κείμενο Άντρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.