Ένα χορευτικό «ταξίδι στην αιωνιότητα» των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με «όχημα» τις μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου διοργανώνει, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Οι χορογραφίες της παράστασης (που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο θέατρο Ολύμπια) είναι του γνωστού Ιταλού χορογράφου, Ρενάτο Τζανέλλα.

«Η πρόθεσή μου δεν είναι βέβαια να αφηγηθώ μια ιστορία για τις ταινίες. Οι ταινίες είναι από μόνες τους ένας κόσμος» σημειώνει ο χορογράφος.

Από την πλευρά της, η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου δηλώνει πως «η συνάντησή μου με το Ρενάτο, ο τρόπος που ακούει τη μουσική, η βαθιά του ευαισθησία, η γνώση και το ταλέντο του, πιστεύω θα φωτίσουν αθέατες πλευρές της μουσικής μου».

Το «Ταξίδι στην αιωνιότητα» μοιάζει με ταξίδι χωρίς προορισμό με μόνο οδηγό τη μουσική, η οποία ορίζει τη δυναμική και την ελευθερία των σωμάτων των χορευτών. Πρόκειται για μια σύνθεση λέξεων και εννοιών που περιλαμβάνουν τους τίτλους των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όπως «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», «Η σκόνη του χρόνου», «Τοπίο στην ομίχλη» κ.ά. 

Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο Μίλτος Λογιάδης και συμμετέχουν η Ορχήστρα, οι Α΄ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το CorpsdeBallet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η σκηνογραφία και τα κοστούμια της παράστασης είναι της κόρης του σκηνοθέτη Κατερίνας Αγγελοπούλου.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 50, 35, 25, 15 και 10 ευρώ.