Μυθικοί καλλιτέχνες των αρχών του 20ου αιώνα, δημιουργοί κορυφαίων ταινιών του βωβού κινηματογράφου συνδιαλέγονται με πρωτότυπες συνθέσεις Ελλήνων συνθετών στο 4ο Φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου, που παρουσιάζεται από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. 

Ο βωβός κινηματογράφος παρά το ότι αποτελεί αυτόνομη μορφή έκφρασης, καθώς η έλλειψη ήχου επέβαλε τελείως διαφορετική προσέγγιση της εικόνας και της υποκριτικής, θεωρείται πρόγονος του σημερινού σινεμά και υπήρξε μια μεγάλη αγάπη του αείμνηστου Μιχάλη Κακογιάννη.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των αφιερωμάτων στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό βωβό κινηματογράφο, αλλά και το περσινό αφιέρωμα στη χειραφέτηση της γυναίκας, το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη οργανώνει το 4ο Φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου με θέμα: Μεγάλοι Σκηνοθέτες.

Λουίς Μπουνιουέλ, Σαλβαδόρ Νταλί, Σεσίλ ντε Μιλ, Τσάρλι Τσάπλιν, Μπάστερ Κήτον, Φρίντριχ Μουρνάου, Φριτς Λανγκ, Καρλ Ντράιερ, Σεργκέι Αϊζενστάιν, Έριχ Φον Στρόχαϊμ είναι μερικοί από τους σκηνοθέτες των οποίων οι ταινίες - σταθμοί του βωβού κινηματογράφου, θα προβληθούν στο φεστιβάλ, επενδυμένες από ελληνικές συνθέσεις που ερμηνεύονται «ζωντανά» από νέους Έλληνες ερμηνευτές.