Με αφορμή τη συμπλήρωση των 36 ετών από την ημέρα του θανάτου της Μαρίας Κάλλας (16 Σεπτεμβρίου 1977), η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο με μια σειρά μουσικών δρώμενων στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Ο απογευματινός μουσικός περίπατος θα διαρκέσει από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ.

Στους δρόμους Αθήνας, της πόλης που μεγάλωσε η Μαρία Κάλλας, καλλιτέχνες της Λυρικής θα ερμηνεύσουν τις διάσημες άριες οι οποίες σημαδεύτηκαν από τις μοναδικές ερμηνείες της Κάλλας.

Οι σολίστ Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου, Τζούλια Σουγλάκου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Μάκμπεθ, Ριγολέττος, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Τροβατόρε, Ο σικελικός εσπερινός κ.α.

Ο μουσικός περίπατος σε πέντε πράξεις, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και τις πέντε συναυλίες μετακινούμενο με τα πόδια από τη μια στην άλλη. 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή κάλεσε το κοινό να περπατήσει στους δρόμους της πόλης, έχοντας ως συνοδοιπόρους τις όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσσίνι, Ντονιτσέττι κ.α. και να δουν με μια νέα ματιά τόσο την πόλη, όσο και την τέχνη της όπερας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 15ης Σεπτεμβρίου, αναλυτικά, έχει ως εξής:

18.00 - Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά)
18.45 - Σκάλες Ωδείου Ηρώδου Αττικού - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά)
19.35 - Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων - Πεζόδρομος Ερμού 134-136, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων Θησείο (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά)
20.30 - Πλατεία Κοτζιά (σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά)
21.30 - Προαύλιος χώρος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – Πατησίων (Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής - σολίστ, διάρκεια 40 λεπτά).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο μουσικός περίπατος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και την Ομάδα Κάθε Σάββατο στην Αθήνα.