Με την υπόσχεση να μας ξεσηκώσουν με το αστείρευτο κέφι και τη διάθεσή τους για επικοινωνία και να μας κάνουν να ερωτευτούμε και πάλι παλιά αγαπημένα τραγούδια, οι Nouvelle Vague, δυο χρόνια μετά την προηγούμενή τους αξέχαστη επίσκεψη, έρχονται ξανά στη χώρα μας.

Η παριζιάνικη μπάντα, που έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο κατακτώντας το κοινό, θα εμφανιστεί για μία και μοναδική συναυλία, με τη συντροφιά της εκρηκτικής Liset Alea και της ελληνίδας ντίβας της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, Όλγας Κουκλάκη, ενώ τη βραδιά θα ανοίξει, παρουσιάζοντας την πρώτη της προσωπική δουλειά, η αυθεντική φωνή του συγκροτήματος,  Melanie Pain, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.


Φόρος τιμής στα εφηβικά τους ακούσματα

Δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς - παραγωγούς της γαλλικής σκηνής των τελευταίων 14 χρόνων, ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux, όταν είδαν τις πορείες τους να καταλήγουν σε ένα κοινό σημείο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, μια κολεκτίβα καλλιτεχνών, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά τους ακούσματά. Έτσι, γεννήθηκαν οι Nouvelle Vague, που, στο τελικό τους αποτέλεσμα, συνέβαλαν 8 τραγουδίστριες (6 Γαλλίδες, 1 Βραζιλιάνα και 1 Νεοϋορκέζα) με εξαίσιες φωνές, οι οποίες έφεραν μία νέα μουσική πνοή. Το γκρουπ ξεκίνησε από το Παρίσι, αλλά, πολύ σύντομα, η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας.
 

Η εκρηκτική Liset Alea

Αγαπημένα τραγούδια με νέα ταυτότητα

Χρησιμοποιώντας λιτές ακουστικές ενορχηστρώσεις, που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και της pop των 60’s, οι Nouvelle Vague κράτησαν τον μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων punk και post punk από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode κ.ά., και έκαναν επανεκτελέσεις.
 

Η ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, Όλγα Κουκλάκη

Στο τέταρτο άλμπουμ τους, επηρεάστηκαν από το γαλλικό new wave, που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα στη δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Έτσι, το line up των γυναικείων φωνητικών διαφοροποιήθηκε αρκετά σε σχέση με εκείνο που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, με κάθε κομμάτι να ερμηνεύεται από μια τραγουδίστρια της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, τραγουδίστριες που έχουν μεγαλώσει με αυτά τα τραγούδια και λατρεύουν να τα ερμηνεύουν.

Πληροφορίες


«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων - «Κεντρική Αυλή»: Πειραιώς 100 -  Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 22 ευρώ, ταμείο: 28 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα Public, Ticket house, ηλεκτρονικά: www.123tickets.gr.

TAGS